Elpusztult két cirkuszi elefánt ifj. Richter József szafariparkjában

Szomorú hírt közölt a Bild című német bulvárlap, azt írják, hogy  elpusztult a szadai szafaripark két elefántja, Mambo és Betty.

 

A hírt a legendás cirkuszfamília tagjának, René Cassellynek a Facebook-bejegyzése alapján közölték: 

"Megtört szívvel közöljük, hogy Mambo és Betty elhunyt. Tonga életét háromnapos küzdelem után sikerült megmentenünk. Még mindig nem tiszta, mi volt az állatok halálnak oka, amint több információm lesz erről, közölni fogom. Fáj a szívem, életem részei voltak ezek az állatok, többek voltak elefántoknál, családtagok voltak. Az egész család összetört. Szavakkal leírhatatlan tragédia, történt, kérjük mindenki megértését, hogy nem közöltük már korábban a hírt, de nem volt erőnk hozzá. Szívemben mindig élni fogtok, RIP Mambo & Betty. "

– idézi a Bild a bejegyzést, amelyet a Blikk szemlézett. 

A 37 éves Mambo Európa egyetlen cirkuszi bikája volt,társával a 35 éves Bettyvel léptek fel többek között a Magyar Nemzeti Cirkuszban is Balatonlellén.  A Casselly cirkuszi família állatai egyetlen éjszaka alatt pusztultak el a szadai szafariparkban.

 

Boncolás nem volt, az állatorvosok nem tudták megállapítani a halál okát, az állatokat a park területén temették el. Előfordulhat, hogy az elefántokkal valamilyen vírusfertőzés végzett.

 

 

Ifj. Richter József régi nagy álma volt, hogy egyszer megvalósítson egy szafari parkot Magyarországon. A koronavírus okozta veszélyhelyzet felgyorsította ezt a folyamatot. Külföldi szakmai segítséggel, illetve a hatóságokkal, a polgármesterrel és a szadai lakosokkal való egyeztetés után május 20-án megnyitotta kapuit a Safari Park Szadán, amely Magyarország első és egyetlen autós szafari parkja.

 

A látogatók szinte testközelből csodálhatják meg a gyönyörű állatokat: vannak olyanok, amelyek között autóval lehet elhajtani, míg másokat meg is tudnak etetni egészen közelről. A park segítségével azok is megtapasztalhatják, hogy milyen jól körülmények között tartják az állatokat, akik alapvetően nem járnak cirkuszba.

 

 

Időpont: 
szombat, 2020, október 24 - 20:30

Facebookos játékaink szabályzata