Kaposváron is elindult az ünnepi roham: hatalmas a forgalom a temetőknél

A mindenszentek és az iskolai őszi szünet vége miatt a hétvégén a szokásosnál nagyobb forgalomra kell számítani nemcsak a temetők környékén, hanem a Budapest felé vezető utakon is - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 

 

Kaposváron már pénteken délelőtt nehéz volt parkolóhelyet találni a temetők környékén, a helyzet a hétvégére valószínűleg még rosszabb lesz. Aki teheti távolabb keresen parkolót, , menjen gyalog vagy használja a tömegközlekedést

Az őszi szünet vége november 1-jére, vasárnapra esik, így várhatóan a legtöbben aznap kelnek majd útra. Emiatt torlódásra kell számítani a főváros felé vezető gyorsforgalmi utakon is, különösen az M1-es, az M3-as és az M7-es autópályán - írták.

    Célszerű utazás előtt tájékozódni az aktuális útviszonyokról a Útinformnál - a +36-1-336-2400-as telefonszámon vagy a www.utinform.hu oldalon -, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használni az optimális útvonal megtervezésére - tették hozzá.

A halottak napi hétvégére Müller Cecília tisztifőorvos azt javasolta, hogy kölcsönösen vigyázzunk egymásra, ha bárkinek felső légúti betegségtünete van, akkor egyszerűen ne hagyja el a lakhelyét.

Ha valaki tömegközlekedési eszközön megy a temetőbe, kötelező a maszk használata, kocsiba viszont csak olyan emberek üljenek, akik egy háztartásban élnek. A fizikai kontaktusokat szorítsák háttérbe.

A rendőrség ünnepi tízparancsolatát itt találjátok, a temetői információkat pedig itt éritek el.

Forrás: MTI

 

 

 

 

Időpont: 
péntek, 2020, október 30 - 12:36

Facebookos játékaink szabályzata