Vasárnaptól a belvárosból indulnak a távolsági buszok és a menetrend is változik

2020. november 22-től (vasárnaptól) a távolsági és regionális autóbuszjáratok az intermodális csomópont (Kaposvári Közlekedési Központ) új autóbusz-állomásáról indulnak, a továbbiakban az ideiglenes autóbusz-állomás használata a Városligetben megszűnik.

 

Ezzel egyidejűleg, a vasúti csatlakozás javítása érdekében, számos járat menetrendje kis mértékben (5-10 perc) módosul. Továbbá a járatok induló kocsiállásai is módosulnak.

 

Az új menetrend 190 érkező járat esetében nyújt 10 percen belüli vasúti csatlakozást, valamint 184 induló autóbuszjárat esetében biztosít átszállási lehetőséget vonatról buszra.

A Budai Nagy Antal utcában, a vasútállomás előtt és a Dózsa György utcában, a színház mellett kijelölt ideiglenes megállóhelyeket a Volánbusz járatai a továbbiakban nem használják.

 

 Az új buszállomáson 23 „fűrészfogas” kialakítású, valamint 13, csuklós autóbuszok indítására alkalmas kocsiállást alakítottak ki; a Volánbusz járatai 21 kocsiállást használhatnak. 

 

A pályaudvaron korszerű utastájékoztató rendszer is működik, és valamennyi indulási kocsiállás elektronikus kijelzővel rendelkezik, amelyen az adott járattal kapcsolatos információk olvashatók. A váróteremben, az északi peronon, valamint a felvételi épület nyugati oldalán – a kerékpáros- és gyalogos-felüljárón érkező utasok tájékoztatására – összesítő menetrendi táblákat helyeztek el, amelyeken a pályaudvarról, illetve a vasútállomásról induló autóbuszjáratok és vonatok adatai jelennek meg

 

A peronokon és a váróteremben infóoszlopok is segítik az utasok tájékoztatását. A vizuális utastájékoztatás mellett az autóbusz-állomáson automatikus, hangos utastájékoztató rendszer és nyilvános wifiszolgáltatás üzemel. Az állomás teljes utasforgalmi területe akadálymentesített.

Érdemes tehát megnézni a buszok menetrendjét, hiszen vasárnap már lehet, hogy változik az érkezési vagy indulási időpont!

Bővebb információt itt talátok: https://www.menetrendek.hu/

Időpont: 
szombat, 2020, november 21 - 16:10

Facebookos játékaink szabályzata