11 dolog amit megváltoztatott a koronavírus Kaposváron

A koronavírus jött, látott és megváltoztatta az életünket. A közvetlen környezetünkben is rengeteg változás történt, amihez muszáj hozzászoknunk, bár bízunk benne, hogy a legtöbb csak átmeneti. De nézzük, hogyan alakult át az életünk az elmúlt pár hétben itt Kaposváron!

 

1. Ingyenes lett a parkolás, amiből egyenesen következik, hogy a belvárosban gyakorlatilag lehetetlen parkolóhelyet találni. Ez abban az esetben különösen bosszantó, ha a lakóhelyed környékén szeretnél leparkolni, de egyszerűen nem lehet. De ha valaki ügyet intézni indul, nem árt, ha felkészül arra, hogy jó sokáig kell köröznie mire talál egy helyet. Tanácsolnánk, hogy menjen gyalog, de maszkban az sem egy népünnepély.

 

2. Este 8 után kihal a város. Korábban sem volt őrületes a tömeg esténként, de most aztán végképp kísértetvárossá alakul Kaposvár az esti órákban. Nem zajlik az élet a soron, nem lehet kávézni, sörözni, fröccsözni a jól megszokott helyeken. A buliknak is befellegzett, nincsenek hajnalig tartó partik már hetek óta. Csöndbe borul esténként a belváros.

 

3. A szórakozás kulturált formájának is annyi, hiszen bezárt a Roxínház, a Csiky, a Szivárvány és a Kultik is. Sajnos nem mozdulhatunk ki, hogy megnézzünk egy jó filmet, vagy egy nagyszerű előadást. 

 

4. Kaposváron mindenki maszkban jár. Néhány kivétellel mindenhol és minden esetben maszkot kell hordani. Az ember egyébként hajlamos elfelejteni, hogy kötelező az utcán is hordani. Velünk már előfordult, hogy már elindultunk mikor észbekaptunk, hogy elfelejtettük a maszkot.

 

5. Nem lehet meccsekre járni. Nincs szurkolás se a Rákóczi, se Fino meccsen.

 

6. Úszni sem lehet járni és fürdőzni sem, az edzőtermek is bezártak. A sportolni vágyóknak marad a futás vagy az otthoni, esetleg az online edzés. 

 

7. Nincs látogatás a kórházban. 

 

8. Az olvasást szerető közönség könyvtár nélkül maradt, hiszen az is bezárt. Bár rendelésre házhoz viszik a könyveket, ami szuper kezdeményezés, de az mégsem ugyanaz.

 

9. Online tanulnak a középiskolások. Nagyon furcsák is a reggelek nélkülük, olyan kihaltak lettek az utcák, hogy a sok kamasz nem jár iskolába. 

 

10. Minden szabadtéri programot töröltek, ami így karácsony előtt különösen érzékenyen érinti az embert. A Mikulást is érinti a szigorítás, hiszen idén nem fog ellátogatni Kaposvárra a Kossuth térre, a korona őt is megállította. De megállította még a kürtös kalács és a forralt bor árust és az adventi kisvonatot is. 

 

11. Nincs nyitva étterem. Se gyors, se lassú. Ha ennénk valami finomat most csak és kizárólag házhoz szállítás útján lehet hozzájutni, ami meg nem ugyanaz, mintha az ember beülne valahová.

 

+1. A legutóbbi változás pedig, hogy nem lesznek nagy családi bevásárlások hétvégén 8 és 10 között, hiszen csak a nagyi és nagypapa mehetnek be a  boltba ebben az időben. Utána már mindenki, de addig kint kell maradni.

 

Hát idáig tartott a felsorolás, lehet, hogy nem is fért bele minden. Ám jó ha kicsit elgondolkozunk azon, hogy mennyi mindent megtehettünk eddig és milyen rossz ha mindezt megtiltják nekünk. Nagy kincs a szabadság és szuper, hogy ennyi  féle dolgot megtehetünk, akkor amikor nem korlátoznak minket. 

 

 

Időpont: 
szerda, 2020, november 25 - 17:31

Facebookos játékaink szabályzata