Kigyulladt az első adventi gyertya a Kossuth téren

Ahogy azzal már mindenki tisztában van, idén nem lesznek adventi programok sem vásár Kaposváron  Viszont a város attól még ünnepi fénybe öltözött a közelgő karácsony tiszteletére.

 

Sőt mivel ma van advent első vasárnapja már a gyertya is ég a megszokott helyén, a szökőkúton. Elkezdődött hát az advent, csak most nem volt felhajtás és műsor. Nem gyülekezett tömeg a Kossuth téren, hogy megcsodálja a nagy pillanatot, amikor a belvárosban felgyulladnak a fények és minden ragyogni kezd. Szép csendben indult el az adventi időszak, ebben a különleges, örömteli és mégis szomorú időszakban. Örömteli hiszen a karácsony előtti időszak mindig különleges, az ünnep közeledte izgatott várakozással tölti meg a hétköznapokat. Ugyanakkor szomorú hiszen a járvány az adventre is rányomja a bélyegét.

Ez azonban ne akadályozzon meg minket abban, hogy végigsétáljunk a fényekkel feldíszített Fő utcán és kicsit elámuljunk a csodás és ragyogó belvároson. Hagyjuk, hogy a lelkünk, a maszk és kijárási korlátozás ellenére is, megteljen a várakozás és a készülődés örömével. Ugyan korlátozottak a lehetőségeink és korlátozott az életünk, de ez nem jelenti azt, hogy nem örülhetünk a közelgő ünnepnek és nem öltöztethetjük díszbe a szívünket.

Időpont: 
vasárnap, 2020, november 29 - 16:26

Facebookos játékaink szabályzata