Karácsonykor sokaknak gondot jelent a menü megtervezése a kivitelezésről nem is beszélve.
Az ünnepi készülődés ráadásul sokszor nagyon fárasztó, hiszen az ajándékcsomagolás, fadíszítés, takarítás, sütés, főzés komoly munka. Ezért előfordul, hogy a háziasszonyoknak bizony se energiája se kedve nincs az ünnepléshez mire elérkezik a szenteste. Ha valaki szeretné megspórolni magának a sütés-fözés fáradalmait, nem is beszélve a mosogatásról és pakolásról, akkor akár rendelhet is az ünnepi asztalra.
A kaposvári éttermek közül nagyon sok döntött úgy, hogy karácsonyi menüvel könnyíti meg a karácsonyi készülődést. Levesekkel, menükkel, kétszemélyes hal- és hústálakkal, desszertekkel készülnek az ünnepi estére. A kínálatban találunk halászlét, harcsát, süllőt, pontyot fogast, szárnyasokat, malacot a legkülönfélébb módokon elkészítve, számtalan köretet, rántott sajtot, rántott gombát sőt még egész pulyakültet is.
Nagyobb létszámú ünneplésnél érdemes meggondolni a rendelést, hiszen a kétszemélyes tálak 5000 Ft és 8000 Ft között mozognak, tehát egy hat hét személyes vacsi simán kerülhet 20 ezer forintba, de kisebb létszám esetén érdemes fontolóra venne a dolgot.
Alább összegyűjtottük, hogy hol, mit és mennyiért rendelhettek karácsonyra.