A Magyar Konyha Kiadó elismerő oklevelében részesült a Szent István Egyetem (SZIE) Kaposvári Campus Vadgazdálkodási Tájközpont "Zselicvad" Vadfeldolgozója.
Az üzem 2003-ban, Bőszénfán jött létre, fő célkitűzése az igényes hazai fogyasztók (első sorban éttermek) ellátása kiváló minőségű vadhússal. Most ezt díjazták a Magyar Konyha Gasztronómiai Magazin szerkesztői, amikor egyedüli vadhús előállítóként beválasztották az egyetem vadfeldolgozóját a 100 legjobb hazai termelő közé, a Top 100 termelői kalauzba.
Az üzem évi 250-300 nagyvadat dolgoz fel, amelynek 65-70%-a a Vadgazdálkodási Tájközpont saját vadállományából származik, míg a fennmaradó 30-35% a Zselic szomszédos vadászterületeiről kerül felvásárlásra.
A 2021-es Vadászati Világkiállítás keretében számos szakmai és közönségprogram keretében folytatódik majd a magyar vadhús dicsérete Bőszénfán.
Forrás: https://kaposvar.szie.hu/