Havazás, hózápor, kemény fagyok várhatók a hétvégén

Somogy megyében, szombaton még marad az erős szél, és borongós lesz az idő, néhol hószállingózás, hózápor előfordulhat.

 

Éjszaka sokfelé kell számítani kisebb havazásra. Mérséklődik a szél.

Vasárnap erősen felhős, borongós idő várható, délelőtt még többfelé, délután már csak elvétve hószállingózással, kisebb havazással. Mérséklődik az északnyugati szél. Délutántól vékonyodik, csökken a felhőzet.

Éjszaka többnyire gyengén felhős lesz az ég, de párásodhat a levegő, foltokban köd is képződhet. Erős fagy várható, nagyobb területen -10 fok köré, a hóval borított területeken néhol az alá is hűlhet a levegő.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

vasárnap reggel -3,

vasárnap délután -2,

hétfő reggel -7 fok körül alakul.

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

Hétfőn mérsékelt légmozgás mellett, nyugaton és keleten erősen felhős idő lesz a jellemző hószállingózással, gyenge havazással. - Kedden előreláthatólag szürke, borongós, párás idő lesz jellemző, elszórtan hószállingózások is előfordulhatnak. Nyugaton és délen lehet itt-ott napsütés. Már kissé enyhül az idő.

 Szerdán, csütörtökön, megerősödő, majd viharossá fokozódó D-i széllel határozott, jelentős enyhülés kezdődik. Csütörtökön a Dunántúlon +12 fok körüli maximumokat is mérhetünk a változóan felhős-napos, számottevő csapadéktól mentes időben. A Dunántúl északi felén helyenként elérhetik a legerősebb széllökések a 80-100 km/h-t!

Időpont: 
szombat, 2021, január 16 - 09:38

Facebookos játékaink szabályzata