30 éve vásárolnak a kaposváriak a Kovács ABC-ben

 

Talán a mai gyerekek már elképzelni sem tudják, hogy volt idő, amikor nem léteztek hipermarketek, nem lehetett leugrani a Teszkóba vagy a Lidlibe.

 

Ha az ember szeretett volna valamit venni elballagott a kisboltba és megvette a kenyeret, tejet, felvágottat. Abban  az időben is ott volt már a kis ABC a Damjanich utca sarkán. Amikor suli után kiengedtek minket a Zrínyiből gyakran elmentünk arrafelé. Ha volt egy kis zsebpénzünk akkor vettünk is valamit. Emlékszem még a limonádé por ízére, amelyből soha de soha nem készült limonádé ugyanis egyenesen a szánkba öntöttük az édesen savanyú anyagot. Nekem ez maradt meg a legjobban, de persze vettünk ott mást is. Nagy kedvenc volt a Turbo és a  Donald rágó, a sporszeletet is hogy imádtuk, no meg a nyalókát. A téli fagyiról nem is beszélve. 

 

A kisboltban mindent megtaláltunk, de nem csak mi hanem a szüleink is. Ha kellett valami csak átugrottunk érte, az ABC megbízhatóan várta a környéken lakókat, akik cvekkerekkel, szatyrokkal, kosarakkal felszerelkezve jártak vásárolni. Gyalog. Akkoriban ugyanis nem volt divat nagybevásárlásokat intézni autóval. Nem is volt akkora választék, könnyebb volt dönteni, nem kellett órákat áldozni a bevásárlásra. 

 

A kisbolt a környéken lakók életének része volt. És még most is az. Csak kicsit átalakult az elmúlt 30 év alatt. Kenyér és kifli melllett már Pek-Snack pogácsát is lehet kapni, a Boci csoki mellett már van Milka is, a Traubi mellett pedig már ott a Coca-Cola és még kávézni is lehet. De a Kovács ABC-ben a lényeg nem változott ugyanolyan családias, barátságos és  megbízható, mint annak idején. Modernebb és szebb lett, nagyobb a választék, de a környéken lakóknak még mindig egy biztos pont. Immár több évtizede szolgálja ki a vásárlók igényeit.

 

 

Sőt házhozszállítást is vállalnak díjtalanul, Kaposvárra, Toponárra és Kapofüredre nyitvatartási időben, zàrt dobozokban, higiénikus környezetből!

Telefon: 82/512-114

Facebook oldal: https://www.facebook.com/abckovacs

Cím: Kaposvár Damjanich u. 35.

 

Időpont: 
szombat, 2021, január 16 - 18:02

Facebookos játékaink szabályzata