Ma még hó és fagy, szerdán már akár +12 fok is lehet

Somogy megyében, vasárnap erősen felhős, borongós idő várható, délelőtt még többfelé, délután már csak elvétve hószállingózással, kisebb havazással.

 

Mérséklődik az északnyugati szél. Délutántól vékonyodik, csökken a felhőzet.

Éjszaka többnyire gyengén felhős lesz az ég, de párásodhat a levegő, foltokban köd is képződhet. Erős fagy várható, nagyobb területen -10 fok köré, a hóval borított területeken néhol az alá is hűlhet a levegő.

 

Hétfőn mérsékelt légmozgás mellett, fokozatosan beborul az ég, itt-ott előfordulhat hószállingózás. Éjszaka többnyire borongós időben lesz részünk, elszórtan hószállingózással, kisebb havazással.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

hétfő reggel -7,

hétfő délután -1,

kedd reggel -2 fok körül alakul.

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Kedden előreláthatólag szürke, borongós, párás idő lesz a jellemző, elszórtan hószállingózások is előfordulhatnak. Délnyugaton lehet itt-ott napsütés. Élénkülni kezd a délnyugati szél, és már kissé enyhül az idő.

- Szerdán, csütörtökön, megerősödő, majd viharossá fokozódó DNY-i széllel határozott, jelentős enyhülés kezdődik. Csütörtökön, miközben északkeleten alig érződik majd a melegedés, addig a Dunántúlon +12 fok körüli maximumokat is mérhetünk a változóan felhős-napos, számottevő csapadéktól mentes időben.

 

Időpont: 
vasárnap, 2021, január 17 - 09:16

Facebookos játékaink szabályzata