Szijjártó: nagy mennyiségű orosz vakcinát vásárolt Magyarország

 - Nagy mennyiségű koronavírus elleni orosz vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszterrel közös moszkvai online sajtótájékoztatóján.

 

A nemzeti gyógyszerészeti hatóság megvizsgálta az orosz oltóanyag előállítási helyszínét és a gyógyszerészeti hatóságunk vészhelyzeti használati engedélyt adott a Szputnyik V-vakcinának - mondta Szijjártó Péter Facebook-oldalán közzétett videójában.

 

Magyarországon sajnos naponta több mint 100 ember hal meg a járvány miatt és a magyar gazdaság naponta több tízmilliárd forintnyi veszteséget könyvel el a lezárások miatt, ezért Magyarország nemzeti érdeke az oltatás - mondta el a külügyminiszter.

 

Magyarország Oroszországból három ütemben tud nagy mennyiségű oltóanyagot vásárolni a mai megállapodás alapján. A vonatkozó szerződést az éjszaka aláírták a felek.

A konkrét szállítási ütemről és a vakcinák mennyiségéről a magyar nyilvánosság számára később lesz bejelentés - mondta el Szijjártó.

Az oroszokkal való tárgyalás két és fél hónapig tartott.

 

Forrás: MTI/Facebook

Időpont: 
péntek, 2021, január 22 - 09:24

Facebookos játékaink szabályzata