Január 1-től háztartásonként már egy tonna építési törmeléket vihetnek a kaposváriak a hulladék feldolgozóba

A 2020-as évben mintegy 995 tonna inert hulladékot szállított be 2080 személy a kaposvári hulladékfeldolgozóba.

 

– Tavaly még az ingyenesen leadható mennyiség háztartásonként 500 kg volt, azonban ezt a beszállítási mennyiséget az idei évtől 1 tonnára emeltük fel – jelentette be Szita Károly polgármester péntek reggeli rádiós interjújában a Rádió Mostban. Az önkormányzat reméli, hogy így a jövőben kevesebb illegális hulladéklerakás lesz Kaposváron és környékén. Ugyanakkor arra kérik a lakosságot, hogy az erősen szennyezett, akár fokozottan veszélyes anyagot is tartalmazó építési törmelékek esetén a leadás előtt tájékozódjanak a Kaposvári INERT Hulladékkezelő és Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatán.

 

A 2020-as összesített adatok alapján tavaly a legtöbben (1597 fő) kevert építési hulladékot adtak le a kijelölt hulladékátvevő-helyre, amelynek 568 810 kg súlya volt. A legkevesebb beszállítás pedig szigetelő anyagból volt összesen két alkalommal.                                                                          

A kommunális és veszélyes hulladékot is fogadó dombóvári úti telephelynek az elmúlt évben több mint 14 ezer látogatója volt, ahova összesen 1 803 508 kg hulladék került, azonban még mindig sokan szállítottak ide kevert építési hulladékot is. A legtöbben lomot (638 578 kg) vittek a hulladékudvarba, valamint biológiailag lebomló hulladékot, de akadt veszélyes elektronikai hulladék is, csaknem 100 000 kg.

 

A hulladékkezelő központban elsősorban a háztartásban elkülönítetten gyűjtött másodnyersanyagok, így papír-, műanyag-, fém-, üveg-, és zöldhulladékok adhatók le. Lehetőség van továbbá a lakossági veszélyes hulladékok (szárazelem, akkumulátor, elektronikai berendezés, fénycső, izzó, fáradt olaj, stb.) háztartási mennyiségű térítésmentes beszállítására azon lakosoknak, akik nem rendelkeznek közszolgáltatói díjhátralékkal.

 

Forrás: Kaposvar.hu

Időpont: 
kedd, 2021, január 26 - 16:23

Facebookos játékaink szabályzata