Elkészül a szálloda és az élményfürdő jövő tavaszra Csurgón

- Legkésőbb jövő tavaszra befejeződik a sport- és turisztikai komplexum építése Csurgón; a 2014-ben indult fejlesztés harmadik üteme - közölte Szászfalvi László, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője online sajtótájékoztatón csütörtökön.

 

A somogyi város eddig több mint 4 milliárd forintot fordított a beruházásra, a 2014-ben indult fejlesztés harmadik üteme 2,96 milliárd forint kormányzati támogatást kap. A pénzből uszoda épült, megújult a sportcsarnok és annak parkja, megkezdődött az élményfürdő, valamint a szálloda építése. Az újabb forrás az utóbbi két létesítmény kivitelezésének befejezésére nyújt lehetőséget.

        Füstös János Csurgó polgármestere a sport- és turisztikai komplexum kialakítását a legnagyobb projektnek nevezte a város történetében.

 

    A sportcsarnok a felújítást követően ezer ember befogadására és nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmassá vált, az uszoda versenymedencével, termálvizes medencékkel és egyebek mellett szaunavilággal várja a látogatókat.

 

    A beruházás harmadik ütemében épülő ingatlanegyüttesben a szálloda négycsillagos, 40 szobás lesz, mellette egy 62 férőhelyes ifjúsági szállásegységet is kialakítanak, az élményfürdőben öt medence és gyógyászati részleg kap helyet - emelte ki.

 

    Úgy vélte, a komplexum "nagy turisztikai attrakció" lesz, amely országos ismertségre is szert tehet a csendet, nyugalmat, a kevésbé nagy tömegeket vonzó rendezvényekre, látványosságokra kíváncsi turisták körében, akik így 4-5 napot is eltölthetnek a térségben.

    A projekt további előnye, hogy 45-50 munkahelyet és bevételeket teremt Csurgón - tette hozzá.

  

Időpont: 
vasárnap, 2021, február 21 - 08:40

Facebookos játékaink szabályzata