Örökbefogadott tehenek segítik a zalai Korosajt Műhely túlélését

A vírushelyzet miatt a legtöbb kistermelő nagyon nehéz helyzetbe került. A Zala megyei Nemesbükön a Korosajt Műhely is nehézségekkel küzd, a tulajdonos ezért indította el a Neked is lehet egy tehened! Fogadd örökbe! akciót.

 

Nemesbükön a Korosajt Műhelynél 20 jersey tehén él, az akció a tehenek ellátásának és a műhely fenntartásának segítését célozza. 

Minden örökbefogadó kap egy fényképet, egy oklevelet, név szerint azzal a tehénnel, akit örökbefogadott és részt vehet fejésben, sajtkészítésben nyáron. Júniustól, amikor már helyreáll a rend, akkor az örökbefogadás értékét mi sajtban visszaadják.

 

Egy tehén gondozása nagyjából havi 14 ezer forintba kerül. Az örökbefogadásnál azonban nincs meghatározott támogatási összeg, mindenki annyival segítheti a műhelyt, amennyivel szeretné. Az egyetlen kitétel, hogy az örökbefogadó lehetőleg látogassa meg a kiválasztott tehenet, legalább egyszer.

A Facebook posztok alapján hatalmas a sikere a tehén örökbefogadási akciónak.

De ha nem akarsz örökbe fogadni, csak szeretnéd segíteni a Korosajt Műhely állatait, a Takarék Bank 66900090-11017158 számlájára utalva is megteheted.

Időpont: 
hétfő, 2021, február 22 - 08:31

Facebookos játékaink szabályzata