Vendégszobákat, büfét és konferenciatermet is terveznek a szennai látogatóközpontba

 - Építészeti tematikájú pályázat indult a Szabadtéri Néprajzi Múzeum tagintézményeként működő Szennai Skanzen látogatóközpontjának kialakítására - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

 

    A pályázati felhívás szerint a Szennai Skanzen szabadtéri múzeum a jelenlegi infrastrukturális lehetőségeivel elérte a látogatófogadás és kiszolgálás maximumát, ezért a szennai önkormányzata és a tagintézményt működtető Szabadtéri Néprajzi Múzeum az idegenforgalmi szempontból kiemelt jelentőségű területen új látógatóközpont létesítését tartja szükségesnek.

   A benyújtás határideje március 22.

    A fejlesztés megvalósításánál lényeges szempont, hogy nemcsak a több mint 700 fős lélekszámú község, hanem a mintegy 50 ezer lelket számláló vonzáskörzet igényeinek is meg kell felelnie.

 

    A  látogatóközpontban az orientációs és oktatási tereken túl raktárak, irodák, vendégszobák mellett vendéglátóipari egység, múzeum bolt, állandó és időszakos kiállítótér, irodák, tárgyalótér, konferenciaterem és pihenőtér is helyet kap.

 

    A korszerű 600 négyzetméteres új fogadóépület-látogatóközpont a múzeum területének déli részére kerül.

    A Szennai Skanzen Somogy megyeszékhelyétől, Kaposvártól 8 kilométerre található. A falumúzeum célja a Somogyban napjainkig fennmaradt talpas-favázas népi építészet emlékeinek az utókor számára történő megőrzése. A múzeum területén található Somogy egyik legszebb műemléke, az 1785-ben népi barokk stílusban épült festett, kazettás mennyezetű református templom és parókia épülete.

Időpont: 
szerda, 2021, február 24 - 20:21

Facebookos játékaink szabályzata