Két napig lesznek lezárások Kaposváron filmforgatás miatt

Vasárnap kezdik a Korai menyegző című játékfilm forgatását Kaposvár környékén, amelyet előreláthatóan március közepén fejeznek be, tehát meglehetősen szoros lesz a menetrend.

 

A produkció a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Blue Duck Arts koprodukciójában, a színház azonos című előadása alapján készül. A filmforgatásról csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót a Csiky Gergely Színházban.

 

A Csiky Gergely Színház 2019-ben mutatta be a Korai menyegző című előadását, amelynek története siratómenyegző nevű régi, különleges és egyik legszebb népszokásunkra épül: a nők a hajadonon elhunyt lányokat mint menyasszonyokat „férjhez adták a halálhoz”. A kilencszereplős színmű – Berecz András gyűjteményének felhasználásával – egy magyar család életéről szól. 

 

A színdarab alaptörténetére épülő forgatókönyv nagyon gyorsan, három hónap alatt készült el, a nyolcvanas években játszódó roadmovie jeleneteit Kaposváron és a környékbeli helyszíneken rögzítik.

 

A legtöbb jelenet egy bárdudvarnoki vendégházban játszódik majd, de forgatnak a Zselici Csillagparkban, és Kaposvár főterén is, ehhez kell majd lezárniuk egy időre a területet. Az itt forgatott jelenetekben komoly szerepet kap majd a szökőkút is. A forgatás ideje alatt a zselici erdőkben is számíthatunk lezárásokra, úgyhogy érdemes lesz nézni a tájékoztatásokat.

 

A Csiky Gergely Színház színészei harmincnégy nagyobb szerepben lesznek láthatóak a filmben. A főszerepet Fándly Csaba alakítja, akinek nem lesz új a történet, mivel a színdarabban is eljátszotta ugyanezt a szerepet, akárcsak Tóth-Molnár Ildikó és Hunyadkürty György is. A filmben Koltai Róbert is feltűnik majd, de a kaposvári egyetem színészhallgatói is kaptak szerepeket. Illetve kaposvári és kaposvár környéki statisztákat is beválogattak a produkcióba.

 

Az alkotást műsorra tűzi majd az MTVA is. Fülöp Péter, a színház igazgatója korábban elmondta: céljuk, hogy a Korai menyegző a televíziós, online bemutatón túl a mozikban is látható legyen. Roskó Péter, a Blue Duck Arts társtulajdonosa a film producere, Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház igazgatója a koproducere, rendezői pedig Olt Tamás művészeti igazgató, aki a színházi produkciót is írta és színpadra állította, valamint Vékes Csaba színművész, forgatókönyvíró, filmrendező.

 

Időpont: 
csütörtök, 2021, február 25 - 21:02

Facebookos játékaink szabályzata