120 hektáron égett le a berek Fonyódnál, hajnalra oltották el a tüzet

Szombaton a késő délutáni órákban kigyulladt a berek Fonyódnál, a tűzhöz a keszthelyi, a siófoki és a marcali hivatásos, a balatonboglári önkormányzati, valamint a fonyódi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik megkezdték a lángok oltását.

 

Később a  helyszínre kaposvári, zalakarosi és pacsai egységeket is riasztottak. Az oltás órákon keresztül zajlott, alább olvasható, ahogy időrendben történtek az események.

2021.02.27. 23:22

A tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését északi, keleti és déli irányban Fonyód külterületén, ahol délután kapott lángra a nádas. A helyszínen, ahol korábban a Zala megyei rajokkal együtt több mint ötven tűzoltó oltotta a tüzet, már csak a Somogy megyei egységekre van szükség. A munkálatokat az erős szél is nehezíti.

 

2021.02.28. 00:24

Megakadályozták a tűz továbbterjedését a tűzoltók Fonyód külterületén, ahol délután kapott lángra a nádas. Az egységek folytatják a tűz oltását.

 

 

2021.02.28. 03:11

Az egységek eloltották a tüzet Fonyód külterületén, ahol szombaton délután kapott lángra a nádas. Mintegy százhúsz hektáron égett le a terület.

 

Fotók: MTI/Varga György

 

A tűz még a Balaton túlpartjáról is látható volt.

Időpont: 
vasárnap, 2021, február 28 - 08:10

Facebookos játékaink szabályzata