Viharos szél miatt figyelmeztetést adtak ki Somogyra, de hózápor is várható

Somogy megyében, kedden hideg, erősen felhős, borongós, sokfelé szeles, időre készülhetünk, és elszórtan várható kisebb havas eső, gyenge havazás, hózápor.

 

A vonuló front miatt még előfordulnak a reggeli, délelőtti órákban helyenként viharos széllökések (~ 60-70 km/h), elsősorban a front vonalában. Délután fokozatosan mérséklődik a szél (ekkor még az erős lökések megmaradnak). A nap második felében legfeljebb csak záporos csapadékban (zápor, hózápor, hódarazápor) fordul elő 70 km/h körüli széllökés.

 

Éjszaka északnyugat felől fokozatosan elvékonyodik, majd csökken a felhőzet. Csapadék már nem hullik. A napközben szeles területeken, továbbra is élénk marad az északnyugati szél.Szerdán tovább erősödik, viharossá fokozódik az északnyugati szél. Erősen felhős, hideg időben ismét elszórtan alakulhatnak ki futó záporok, havas eső záporok. Időnként el-elvékonyodik a felhőzet, átmeneti időszakokra kisüthet a nap.

 

 

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szerda reggel -1,

szerda délután 7,

csütörtök reggel 0 fok körül alakul.

 

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Csütörtökön napos-gomolyfelhős, még mindig szeles, hideg idő ígérkezik, elszórtan egy-egy futó záporral, hózáporral.

- Pénteken, szombaton melegfront, enyhülés, élénk, erős délnyugati szél, fátyolfelhős ég, szűrt napsütés valószínű, csapadék nélkül.

- Vasárnap már vastagabb felhőzet lehet jellemző, és itt-ott előfordulhat kisebb eső. Még enyhe idő ígérkezik.

- Hétfőtől, napokon keresztül egy mediterrán ciklon alakíthatja időjárásunkat, borult éggel, gyakori esővel, ennek bizonytalansága azonban még meglehetősen nagy.

 

eumet.hu

Időpont: 
kedd, 2021, április 6 - 09:29

Facebookos játékaink szabályzata