Figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt Somogyra, a hegyekben hó is lehet

A délutáni órákban északnyugat felől egy hidegfront érkezett, melynek hatására egyre nagyobb területen északnyugatira fordult a szél és megerősödött.

 

Kedden napközben tovább erősödik a légmozgás, a Dunántúlon, majd délutántól északkeleten is nagy területen kísérhetik viharos lökések az északi, északnyugati irányú szelet. Kiemelten az Alpokalján, a Bakonyban, illetve a Balaton térségében a legerősebb széllökések elérhetik, sőt kicsivel akár meg is haladhatják a 90 km/h-t. Kedd este némileg veszít erejéből a légmozgás, de erős, néhol viharos lökések továbbra is előfordulhatnak.

 

Kedd éjfélig az ország döntő részén várható jelentős (> 5 mm) csapadék.  Kedd éjfélig a Dunántúl nagy részén területi átlagban többnyire 10-20 mm, a főváros tágabb térségében.

 

Az esőt már hétfőn késő este a Soproni-hegységben, illetve a Kőszegi-hegységben, kedd reggel a Bakonyban, majd kedden délután nyugat felől a Dunántúlon síkvidéken is többfelé havas eső, havazás válthatja fel. Kedd estétől már a keletebbre fekvő hegyvidéki tájakon is havazás válthatja fel az esőt. Síkvidéken (Dunántúlon) intenzív csapadék idején többnyire átmeneti, olvadozó, vékony hólepel kialakulása valószínű.

Időpont: 
hétfő, 2021, április 12 - 18:49

Facebookos játékaink szabályzata