Figyelmeztetést adtak ki Somogyra zivatar és viharos szél miatt

Markáns hidegfront érkezik és sokfelé viharos szél, néhol zivatarveszély miatt is figyelmeztetéseket adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

A  viharos szél és zivatarveszély miatt többek között Somogy megyére is adtak ki  elsőfokú figyelmeztetést.Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

 

    A meteorológiai szolgálat azt írta: szerdán a déli órákra a Dunántúlon helyenként viharossá válik a szél. Délután hidegfront érkezik, amely az esti órákban északnyugatról délkelet felé haladva gyorsan átvonul az országon. Sokfelé várhatók 60-75 kilométer/órás, kiemelten a Dunántúl északi részén, illetve este a középső országrészben egy-egy helyen 80-85 kilométer/óra körüli lökések, amelyekhez porvihar is társulhat. A fronthoz társuló záporos csapadékzónában főként a Dunántúlon és az északi határvidéken néhol zivatar is valószínű.

    Csütörtökre virradóra a front mögött csillapodik a szél, megszűnik a csapadék - tették hozzá.

 

    Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet általában 7 és 12 Celsius-fok között alakul, de a szélcsendesebb helyeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 18 és 25 fok között valószínű.

    Csütörtök hajnalban 3-10 fok várható, délutánra pedig 13 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

 

MTI

Időpont: 
kedd, 2021, május 4 - 19:31

Facebookos játékaink szabályzata