Kölyökróka mentésében segített a Kutyatár

Egy kisróka fuvarozásához kért segítséget a Kutyatár Egyesület hétfőn. 

 

 

A fuvarkunyera pozitív eredménnyel zárult - írta az egyesület Facebook oldalán.

A kölyökrókát először Tóth Balázs vitte el Baranyajenőről Kaposvárig. Itt rövid pihenőt követően Ottucsák Zoltán vette át az "árut", és vitte Balatonboglárra Papp Ritához, ahonnan egy sorstársával együtt pénteken megy tovább Budapestre, ahol az Állatmentő Sereg várja őket. 

A posztban arra is felhívták a figyelmet, ha kisrókát találunk, akkor kifejezetten indokolt esetben emelhetjük ki a környezetéből, ahogy ebben az esetben a bejelentők tették, ugyanis  a mamarókát elütötte az autó.

"Ne akarjunk babás-mamást játszani vele, ne dögönyözzük, ne akarjuk megszelidíteni! Ha kölyökrókát találunk, akkor ne szedjük össze (még akkor sem, ha ezt megmentésnek hívjuk), ugyanis az esetek többségében a mamaróka eleségért ment el, és visszamegy a kölykeihez, akik addig esetleg játszadoznak, futkároznak, amire az információhiányos szemlélő azt hiheti, hogy árván maradtak. Ha bebizonyosodik, hogy valóban segítségre szorul, akkor viszont ne akarjunk pótmamái lenni, hanem kérjük állatvédő segítségét, aki eljuttatja a vadmentéssel foglalkozó megfelelő helyre. "

 

Időpont: 
kedd, 2021, május 4 - 20:11

Facebookos játékaink szabályzata