Környezettudatos termékek Maia-tól - mi is kipróbáltuk

Szabó Alexandrának nagyon fontos a környezettudatosság, ennek jegyében készíti termékeit is. Először barátoknak és családtagoknak varrt ajándékba törlőkendőket és zsákokat, hogy ne mindig a papírtörlőt, vattakorongot, nylonzacskót használjanak. 

 

- A kisfiam nyáron lesz három éves, és amióta köztünk van és otthon vagyok vele, rendszeresen főzök, napi szinten takarítok, és elborzadtam azon, hogy mennyi szemetet termelünk-mesélte Alexandra. - Amikor elkezdtem magamnak törlőkendőket varrni hamar azt vettem észre, hogy nem kell minden héten papírtörlőt venni. Aztán arra is gondoltam, hogy ha már olyan dolgot varrok amit sokáig szeretnék használni akkor az legyen szép is, és így lettek a konyhám díszei a törlőkendőim. A kedvem is több a konyhai munkához, ha egy szép törlőkendővel takarítok.

Ezután jött az ötlet, hogy a boltból hazahordott papírvékony, szinte egyszer használható nylont kellene kiiktatni az életünkből és ezért varrt hálós zsákot a gyümölcsöknek és zöldségeknek, valamint pékárus zsákot a zsömléknek. Azóta pedig folyamatosan új ötletei vannak, amiket meg is valósít.

 

 Barátnője kérte meg egyszer, hogy varrjon a kelesztő táljára egy gumis fedőt, hogy ne kelljen konyharuhát terítenie a tésztára. És ez volt az alapja a vásárlók kedvenc termékének. Alexandra edényfedőnek hívja, több méretben készíti. Olyan tálak, tányérok, edények, vagy éppen tejfölös kupák tetejére lehet ráhúzni, amelyeknek nincs fedelük, de szeretnénk benne ételt tárolni, és hűtőbe tenni. Ezt olyan anyagból készíti, ami frissen tartja az ételt, mosható, vagy csak egyszerűen nedves ronggyal letörölhető. 

  - A legújabb termékem szerintem majdnem tökéletesen helyettesíti a papírtörlőt - mondta el Alexandra. - Nagy vágyam volt, hogy ez elkészülhessen.  Egy rétegű, 100% pamut, jó nedvszívó anyagból készült. Egy gurigára fel lehet őket tekerni, tapadnak egymáshoz így nincs szükség patentra, tépőzárra a feltekerés során. 20 db kb. 27x30 cm nagyságú törlőkendő van egy szettben.

 

Egyelőre a Facebook oldalon lehet leadni a megrendeléseket, de szeretne hamarosan egy webshopot indítani, hiszen nagyon sok új ötlete van, ami mind megvalósításra vár. 

Facebook oldal: https://www.facebook.com/maiaotthon

A cél az, hogy minden háztartás hozzájuthasson azokhoz a termékekhez, amik segítségükre lehetnek abban, hogy kevesebb hulladékot termeljenek. 

Mi is kipróbáltuk a papírtörlő helyettesítőt, íme kolleganőnk tapasztalatai: 

Az első nap is már nagyon sokat használtam, de azért még megszokásból is és a biztonság kedvéért elől hagytam a konyhapulton a "rendes" papírtörlőt. De ahogy teltek a napok, és csak a Maia-st használtam, eltettem a régit és azóta is csak nagyon ritkán veszem elő, boltban pedig egyáltalán nem vettünk. A Maia-s papírtörlő nagyon esztétikus a konyhában, azon kívül jó nedvszívó és gyorsan szárad, illetve ami számomra a legfontosabb, hogy sokszor lehet használni egymás után.

Időpont: 
szerda, 2021, május 12 - 20:31

Facebookos játékaink szabályzata