Gulyás: május 28-tól lehetnek lakodalmak -oltásszámtól függetlenül

 - A mostani számítások szerint a pünkösd utáni héten éri el Magyarország az ötmillió első oltást, ezért a kormány a jövő heti ülésén a korlátozó intézkedések további enyhítéséről tárgyal - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.

   

Gulyás Gergely bejelentette azt is, hogy a védelmi intézkedések augusztusig érvényben maradnak, de május végével igazolvánnyal a korlátozások nagy része megszűnik.

Szentkirályi Alexandra azt is elmondta, hogy  a táborok megtartására is lehetőség nyílik június elsejétől. A szervezési feladatokat már el lehet kezdeni. 

Fontos információ, hogy a külföldön élő magyar állampolgárok is kaphatnak védettségi igazolványt és az oltások számától függetlenül május 28-tól megtarthatók a lakodalmak.

    A miniszter elmondta, terveik szerint minden magyar állampolgár, aki külföldön, azaz az Európai Unió, az OECD, vagy a NATO tagállamában, továbbá Oroszországban és Kínában kapott oltást, az igazolások kormányhivatali bemutatása után kaphat magyar védettségi igazolványt.

MTI

Időpont: 
csütörtök, 2021, május 13 - 12:43

Facebookos játékaink szabályzata