Érik már a cseresznye Szennában Tomkáéknál

 A Tomka és lányai nevet viselő biogazdaság Szennában található, ahol rengeteg finom zöldséget és gyümölcsöt termesztenek.

 

Hamarosan elindul a cseresznye szezonja és a szennai gazdaságban ebből is lesz bőven, egészen pontosan hét féle biocseresznye érik majd náluk, folyamatosan egy hónapig.

 

 

A következő fajtákat lehet majd vásárolni: Bigaro Burlat, Cskalov, Vera, Van, Germersdorfi, Katalin, Szamolyai fekete.

 

 

 

Mindenképpen szükséges előzetes egyeztetés, amit a következő telefonszámon tehettek meg:

06203614979

 

Hogy miért is érdemes minél több cseresznyét fogyasztani? Egyrészt mert finom, de emellett egyéb hasznos tulajdonsága is van.

A cseresznye rendkívül jó hatást gyakorol a szívműködésre és a keringési rendszerre. De még az agyvérzés kockázatát is jelentősen csökkenti. A szervezet számára fontos antioxidánsokat tartalmaz, amelyeknek köszönhetően még az aszpirinnél is erősebb és hatékonyabb gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.

Magas káliumtartalmának köszönhetően a cseresznye igencsak jótékony hatást gyakorol a magas vérnyomásra, de rendszeres fogyasztásával az izomgörcsöket is csökkenti, sőt fejleszti az izmok erejét.

Sőt érdemes lefekvés előtt néhány szem cseresznyét elfogyasztani, mert a gyümölcs melatonint is tartalmaz, amely épp a nyugodt alvásért felelős hormon.

Időpont: 
szerda, 2021, május 26 - 18:54

Facebookos játékaink szabályzata