Chili zselét és chili lekvárt is készít Szulcsán Gabi a saját termesztésű paprikájából

Szulcsán Gabriella hivatását tekintve, pedagógus, szabadidejében viszont a hobbijának él, többek között chili paprikát termeszt és ebből mindenféle finomságokat is készít. Gabival a vállalkozásáról, a chilipaprikáról és fantasztikus termékeiről is beszélgettünk, amelyeket a webshopból be is tudtok szerezni.

 

Mikor indult a vállalkozás?

Három évvel ezelőtt költöztünk Budapestről Albertirsára, ahol a családi ház mellé egy szép nagy földterület is járt. Imádom az erős dolgokat és azt gondoltam, hogy mi lenne, ha chili paprika termesztésével foglalkoznánk?! Azt mondták, hogy itt nem jó a föld, fölösleges növénytermesztéssel próbálkozni, de végül nagyon szép lett a termés. Bár annyit hozzá kell tennem, hogy én beszélgetek a palántáimmal, óvom, gondozom őket, ami biztosan nagyban hozzájárult a sikerhez. Papíron két éve létezik a vállalkozás, ami ragaszkodva a helyes szakmai megnevezéshez nem is vállalkozás, hanem őstermelő, kistermelői tevékenységgel! Persze a tevékenység lényegét tekintve igenis vállalkozás, a szó legszorosabb értelmében. 

Honnan jött az ötlet, hogy a paprikát feldolgozzátok?

A vállalkozás elindítását alapvetően két dolog motiválta. Egyrészt az, hogy amikor a konyhában kreatívkodhatok, az nekem igazi átváltozás, nem érzek fáradtságot, tényleg kikapcsol, felszabadít, teret adhatok a fantáziámnak, egyszóval imádom! Az eredményt is nagyon, de nagyon sokszor megdicsérték. Így aztán elhatároztam, hogy kezdek ezzel a rengeteg paprikával valamit és jöttek az ötletek. Készítek chili zselét, a Chili lekvárt, Édes tüzes mártogatós termékeket és még spagetti szószt is. Már 18 féle termékkel dicsekedhetünk, amelyekben természetes ízek vannak mesterséges aromák helyett. (A fűszereket is mi termeljük hozzá!)

Mihez ajánljátok ezeket a termékeket?

Sült húshoz, főtt húshoz, párolt húshoz, sajtokhoz is nagyon finom, sőt kenyérre kenve is lehet fogyasztani. Igazából csak a képzelet szab határt, ki mihez használja, vagy ki, mit készít vele! 

Hogyan készülnek a chilis finomságok?

Minden termékemet, a saját magunk által megtermelt alapanyagból, kézműves technológiával állítom elő! Egyik termékem sem tartalmaz mesterséges színezék anyagot és tartósítószert, kizárólag hőkezelési eljárást alkalmazok! Tehát, felbontás után feltétlenül hűtve tároljátok! Mivel őstermelő vagyok, nem rendelkezem végtelen mennyiségű készlettel, viszont a jó hírem az, hogy ősszel újra feltöltöm a polcokat! Tényleg úgy érzem, hogy a kitalált, egyedi receptúra alapján megszületett készítmények, tükrözik az egyéniségemet!

Időpont: 
péntek, 2021, június 18 - 08:24

Állásajánlatok Kaposváron