A Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar koncertje a Szivárványban

Időpont: 
2021/07/23 - 18:00

A július 23-i hétvégén szokás szerint három koncertre várja közönséget a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar. A július 19-23. között Marcaliban táborozó együttesbe az idén rekordszámú jelentkezés futott be.

 

2015-ben hívta életre a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekart Tóth Bence, Svájcban élő karmester, és Tóth Ada Eszter, a Dombóvári Alapfokú Művészeti Iskola vezetője. Amatőr és profi muzsikusok közös munkája nyomán indult el az első fúvószenei tábor a Balaton déli partján, azóta tucatnyi emlékezetes zenetáboron és koncerten vannak túl a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar tagjai. A DDRF-ben folyó magas szintű munkának hamar híre ment, évről évre kiváló zenészek csatlakoznak a nyári egyhetes, elképesztően intenzív közös munkához.

 

2016-ban már több mint ötvenen ültek a próbateremben és koncerteken, 2017-ben pedig útjára indult egy második, a 10–14 éves korosztálynak szóló program is, a DDRF Gyermek–Ifjúsági Fúvószenekar. 2021-ben, a hetedik zenetábort pedig már két turnusban kellett megtartani a jelentkezők magas száma miatt – összesen több mint 100 jelentkezés érkezett – , a kicsik tábora az idén emiatt egy héttel korábban került megrendezésre.

 

Az idei nyári táborba több mint 20 különböző zenekarból érkeztek a zenészek a Dunántúl számos városából Kaposvártól Nagykanizsáig, Győrtől Barcson át Budapestig. Az évente egy-két alkalommal összeálló együttes hétvégi koncertjein a komoly és érzelmes darabok mellett a funky és a filmzene is terítékre kerül. A műsor összeállításánál fontos szempont volt az egyensúly aközött, amit a muzsikusok szívesen játszanak és amit a közönség is örömmel hallgat.

 

A Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar koncertjére minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

2021. július 23. 18:00 Kaposvár, Szivárvány Kultúrpalota

2021. július 24. 19:30 Balatonmáriafürdő, Központi strand

2021. július 25. 11:00 Marcali, Béke park

 

További információk, plakátok elérhetőek az együttes FB-oldalán:

www.facebook.com/deldunantuliregiozenekar

Állásajánlatok Kaposváron