Szüretelik Somogyban az áfonyát, mutatjuk milyen hatással van a szervezetünkre

A kék áfonya hihetetlenül egészséges, valóságos csodaszer. Mivel most szüretelik ezt a fantasztikus és nagyon finom gyümölcsöt, összeszedtük nektek az áfonya jótékony hatásait. Íme:

 

1.Az áfonya akár 73 százalékkal is csökkentheti a zsírsejtek számát. A polifenolok ugyanis nagy arányban képesek lebontani a szervezet zsírsejtjeit, sőt segítenek megakadályozni az újraképződésüket is.

2. Az antocianin nevű összetevő az, ami a gyümölcs élénk színét adja, és ez az az anyag, ami megvédi az agy bizonyos neuronjait, javítva ezzel a koncentrációs képességünket és a memóriánkat.

 

3. Az áfonya segít abban, hogy a „rossz koleszterin”, az LDL ne halmozódjon fel, így a szív- és érrendszeri betegségek is elkerülhetők a segítségével.

4. Az áfonya magas antioxidáns-tartalma miatt védi a sejteket, lassítja az öregedési folyamatokat, és nehezíti a méreganyagok felszívódását a szervezetben.

 

5. Folsavban, C-vitaminban és kalciumban is gazdag az áfonya, a magzat egészségét védi terhesség idején.

6. Az áfonya rostban gazdag gyümölcs, így segíti az emésztést is. 

 

7. Legújabb kutatások szerint az áfonyában található összetevőknek a rák kialakulásának megelőzésében is fontos szerepe van, ráadásul a már meglévő rákos daganatok növekedését is lassítják. 

 

Somogyban is beszerezhettek friss áfonyát, hiszen Kaposvártól 30 kilométerre Rinyakovácsiban 1,8 hektáron termeli az áfonyát Kelemen Sándor és családja. A családi gazdaságában kizárólag frissen szüretelt gyümölcs vásárolható.

 

Elérhetőségek: http://www.afonyavilag.hu

                           0670/4251166

                           0630/5052031

Időpont: 
péntek, 2021, július 30 - 23:02

Facebookos játékaink szabályzata