A kék áfonya hihetetlenül egészséges, valóságos csodaszer. Mivel most szüretelik ezt a fantasztikus és nagyon finom gyümölcsöt, összeszedtük nektek az áfonya jótékony hatásait. Íme:
1.Az áfonya akár 73 százalékkal is csökkentheti a zsírsejtek számát. A polifenolok ugyanis nagy arányban képesek lebontani a szervezet zsírsejtjeit, sőt segítenek megakadályozni az újraképződésüket is.
2. Az antocianin nevű összetevő az, ami a gyümölcs élénk színét adja, és ez az az anyag, ami megvédi az agy bizonyos neuronjait, javítva ezzel a koncentrációs képességünket és a memóriánkat.
3. Az áfonya segít abban, hogy a „rossz koleszterin”, az LDL ne halmozódjon fel, így a szív- és érrendszeri betegségek is elkerülhetők a segítségével.
4. Az áfonya magas antioxidáns-tartalma miatt védi a sejteket, lassítja az öregedési folyamatokat, és nehezíti a méreganyagok felszívódását a szervezetben.
5. Folsavban, C-vitaminban és kalciumban is gazdag az áfonya, a magzat egészségét védi terhesség idején.
6. Az áfonya rostban gazdag gyümölcs, így segíti az emésztést is.
7. Legújabb kutatások szerint az áfonyában található összetevőknek a rák kialakulásának megelőzésében is fontos szerepe van, ráadásul a már meglévő rákos daganatok növekedését is lassítják.
Somogyban is beszerezhettek friss áfonyát, hiszen Kaposvártól 30 kilométerre Rinyakovácsiban 1,8 hektáron termeli az áfonyát Kelemen Sándor és családja. A családi gazdaságában kizárólag frissen szüretelt gyümölcs vásárolható.
Elérhetőségek: http://www.afonyavilag.hu
0670/4251166
0630/5052031