Kiállításmegnyitó és fogadalomtétel a vadászok éjszakáján Kaposváron

Szeptember 25-én - az 1971-es Vadászati Világkiállítás 50. évfordulóján - Magyarország rendezésében megnyitja kapuit az „Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás”, amelyen a természetvédelem és a fenntartható vadgazdálkodás jegyében a főváros, valamint a vidéki helyszínek három héten át tartó programsorozattal várják a hazai és külföldi érdeklődőket.

 

A Vadászok Éjszakája elnevezésű programsorozat is része a ráhangolódásnak, melynek megnyitóját szombaton tartották Kaposvár belvárosában.

A köszöntőket követően került sor az utóbbi két év ifjú vadászainak fogadalomtételére, valamint az ágazatban kiemelkedő szakemberek kitüntetésére, díjak átadására. A rendezvény keretein belül nyitotta meg kapuit a kaposvári Rippl-Rónai Múzeumban létrehozott, „Somogyország vadászati kincsei” című állandó kiállítás, színes programokkal kiegészítve. Az összeállított gyűjtemény anyaga kiváló szemléltetője lehet annak a ténynek, hogy Somogy milyen előkelő helyet foglal el a magyar vadászati kultúra térképén és hogy megyénk – természeti adottságait is figyelembe véve – az ország legjobb vadászterületei közé tartozik.

Fotó és forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal

 

Időpont: 
vasárnap, 2021, szeptember 19 - 18:45

Facebookos játékaink szabályzata