Vadászati és természeti emlékparkot adtak át Somogyban

 - Átadták a magyar vadászrajzművészet egyik legmarkánsabb alakja, báró Schell József (1900-1970) tiszteletére kialakított parkot a somogyi Lábodhoz tartozó Nagysalléri Gazdálkodási és Turisztikai központban pénteken.

   

Kovács Zoltán, az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos az eseményen azt hangsúlyozta: a nyolc nap múlva kezdődő világkiállítás egyik küldetése, hogy helyreállítson a magyar történelem szerves részét képező hagyományokat.

  

    A  báró Schell József Vadászati és Természeti Emlékpark átadásával megkezdődik a Sefag Zrt. vezetésével alakult Somogy Megyei Konzorciumnak a vilgkiállításhoz kapcsolódó, több mint 40 programból álló rendezvénysorozata.

 

    Fehér István, a Sefag Zrt. vezérigazgatója arról szólt, hogy Lábod és környéke az elmúlt 60 évben Magyarország meghatározó vadgazdálkodási területévé vált, a vadászok számos kapitális gímszarvasbikát ejtettek itt el. A terület 2004-ben került a Sefag kezelésébe, azóta megújultak a gazdasági épületei, valamint a báró Schell József freskóival díszített Petesmalmi Vadászház is.

    A báró Schell Józsefről elnevezett parkot a Sefag alakította ki azzal, hogy a területen hárs- , tulipán-, mogyoró-, platán- és cédrusfákat, illetve cserjefajokat ültettek el. A látogatók a helyszínen a természet szépsége mellett kapitális trófeákban is gyönyörködhetnek.

 

    Az eseményen elhangzott: báró Schell József festő és grafikus a vadászattal kapcsolatos témavilág egyik legavatottabb tolmácsolója volt a magyar képzőművészetben, tollrajztechnikája, képeinek hangulatteremtő ereje utánozhatatlanná tette.

    Alkotásai trófeakiállításokon és levelezőlapokon is megjelentek, emellett a művész illusztrálta Széchenyi Zsigmond Ahogy elkezdődött és az Ünnepnapok című könyvét.

MTI

Fotó: MTI/Varga György

Időpont: 
vasárnap, 2021, szeptember 19 - 19:04

Facebookos játékaink szabályzata