Szuper fejlesztőjátékok fából a Falevesnél

A Faleves fő tevékenysége a játékgyártás, 2020 tavasza óta foglalkoznak intenzíven fejlesztő eszközök és játékok tervezésével és gyártásával. 

 

A vállalkozásról Szabó Nikoletta, alapítóval beszélgettünk. 

 

Miért és ki alapította a vállalkozást?

-A vállalkozást öcsémmel alapítottuk. Közel 10 évig foglalkoztam nyelvoktatással, más területen táboroztatással, oktatásszervezéssel, és rendszeresen találtam ki játékokat a résztvevő gyerekek számára. Így 2020 tavaszán elérkezettnek láttam az időt, hogy elkészüljenek az első játékterveink, és ne csak a velem közvetlen kapcsolatban álló gyerekek, hanem szélesebb közönség számára is elérhetővé tegyem az általunk tervezett fejlesztő eszközöket és játékokat. Öcsém mérnök, emellett az asztalos végzettséget is megszerezte, így aktívan közreműködik a tervezésben, illetve egyes elemek kivitelezésében is.

 

 

Miért fontos neked/nektek ez a vállalkozás?

-Azért fontos nekem ez a vállalkozás, mert úgy érzem, hogy hasznos, előre mutató eszközöket tervezünk, amelyekkel megmutathatjuk a gyerekeknek és a szülőknek, hogy a tanulás lehet játék, és játszva is lehet tanulni. 

 

Hogyan találtad ki a játékokat?

-Alkalmazott nyelvészeti tanulmányaim során különösen érdekes volt számomra, hogy milyen – akár vizuális, akár egyéb – eszközökkel lehet felkelteni a gyerekek érdeklődését, miként lehet hatékonyan – és szinte észrevétlenül – motiválni őket az új ismeretek elsajátítására. Hosszú évek óta foglalkozom gyerekekkel, és ez mindig nagyon izgalmas téma volt számomra.

 

Mitől különlegesek a termékeitek? 

-A termékeinket megalapozott szakmai háttérrel tervezzük, a gyártás során pedig nagyon figyelünk arra, hogy kizárólag ellenőrzött, biztonságos alapanyagokat használjunk. Amit lehet, saját műhelyünkben készítünk, amit pedig mi nem tudunk legyártani, azt helyi vagy környékbeli vállalkozóktól szerezzük be, így elmondhatjuk, hogy a termékek tőlünk közvetlenül a vásárlóinkhoz kerülnek.

 

Mi a legnépszerűbb termék?

-Jelenleg a „betűs” fejlesztő eszközeink a legnépszerűbbek, illetve óriási sikere van a pillangó kirakónak, amely teljes egészében nálunk készül. Vásárlóink emellett nagyon szeretik gyerekszoba-dekorációinkat is. A kínálatunk azonban hétről-hétre bővül, így jellemzően az újdonság a legkelendőbb.

 

Milyen termékek kaphatóak?

-Fejlesztő és kreatív eszközök, játékok, illetve állatos printek és textilképek.

 

Mi az amit kiemelnél a termékek, szolgáltatások közül?

-A népszerű termékeink közül a Betűzsákot, illetve a Pillangó kirakót, amelyek megszületése nagy büszkeség számomra.

 

Van-e néhány jó sztori a vállalkozásról?

-Karácsony közeledtével rengeteg pillangót gyártunk: vágunk, csiszolunk, festünk, a folyamat végén pedig összerakjuk az elkészült darabokat. Azon szoktunk nevetni, hogy talán még gyerekkorunkban sem kirakóztunk ennyit, mint mostanában.

 

Facebook: https://www.facebook.com/NANAinthenature

Weboldal: https://faleves.hu/

E-mail: falevesjatek@gmail.com

Időpont: 
szerda, 2021, november 24 - 18:48

Facebookos játékaink szabályzata