Ünnepi mák- és dióvásár a Marázplastnál

Ha hihetünk a legendáknak, a bejgli egy Bejg Li nevű kínai cukrászról kapta a nevét, aki i.e. 300 körül élt és annyira szerette a kalácsot, hogy a barátai csak kalácsképűnek hívták.

 

 

Bejg Li-nek nagy álma volt, hogy kikísérletezzen egy olyan kalácsfélét, ami az ő nevéhez fűződik. Így született meg a bejgli. Először a diós, aztán - ennek sikerén felbuzdulva - a mákos. Utóbbi lett a veszte, mert magára haragította az ópiumkartellt. Bejg Li-vel állítólag egy bérgyilkos végzett, aki  Bejg Li-t a saját habverőjével verte agyon. Már ha hihetünk a legendáknak. De persze nem. 

 

A bejgli (már az otthon készített) csupa törődés. Ettől okoz boldogságot azoknak, akik - dacolva testük tiltakozásával - szuszogva tömik magukba a “csakmégeztazegyet”. A mérleg persze majd kárörvend. De hát lehet mérlegre tenni a boldogságot?

Ez a boldogságfröccs azonban csak saját készítésű bejglivel működik. Na és mi kell a saját készítésű bejglihez? Legfőképp elszántság. Mert mondjanak bármit is a női magazinok, a bejgli nem csinálja meg saját magát. Az csak Schobert Norbinak és Majkának sikerült. A bejglihez kell egy belevaló háziasszony. Meg persze a belevalók.

 

Ezért rendez a Marázplast december 10-én és 11-én (péntek-szombat) belevaló mák- és dióvásárt. A belevaló háziasszonyoknak. A mák 1.590 Ft, a dió pedig 2.990 Ft lesz.

Ezek kilós árak, de a belevalókat félkilós csomagolásban kínálják majd, hogy a kicsiben gondolkodóknak se kelljen tettestársat keresniük. De nemcsak ezért érdemes kilátogatni Kaposvár kedvenc áruházába. A zavarba ejtően széles, “dejóezisvan?” kínálat miatt is.

Mert a Marázplast egy belevaló áruház. Belevaló háziasszonyoknak.

Időpont: 
hétfő, 2021, december 6 - 11:13

Facebookos játékaink szabályzata