Kipróbáltuk a Power Plate edzést a Perfect Shape szalonban

Új év, új élet, új kezdetek,  új fogadalmak... Ezek közül az egyik legnépszerűbb, a most már tuti lefogyok, vagy a másik verzió az egészségesebben fogok élni elhatározások.

 

Fejben mindkettőt nagyon egyszerű és könnyű megtenni, ám amikor a tettekre kerülne a sor, akkor mintha elfogyna a lendület. A legtöbb esetben az időhiányra fogjuk, fogják a sportprogram elmaradását, hiszen akinek munkája, családja, gyereke, férje, párja, kutyája, macskája van, nehezen szakít időt a mozgásra. Arról nem is beszélve, hogy amikor végre eljutunk egy csoportos órára, gyorsan le tudja lombozni az embert, ahogy a kipattintott, szuper fitt hölgyek, urak rutinosan csinálják a gyakorlatokat, míg mi a tizedik lábemelésnél a halálra készülünk.

Viszont mindenre van megoldás. Van olyan mozgásforma, ami gyors, hatékony és személyesen foglalkoznak veled. A kaposvári Perfect Shape Alakformáló Szalonban Power Plate gépeken folyik az edzés, amely fél óra alatt átmozgatja minden izmodat és az alakot is formálja. Ráadásul az időpontot előre le tudod egyeztetni, így rugalmasan alakíthatod az edzések idejét. Ki is próbáltuk az edzést így a saját tapasztalatainkat is meg tudjuk veletek osztani. 

Az első edzésre kicsit félve érkeztem, nem tudtam mire számíthatok, bírni fogom-e a gyakorlatokat, milyen lesz az edző.  Megnyugtathatok mindenkit, teljesen jó élmény volt az edzés, Ancsi a szalon tulajdonosa, nagyon kedves és figyelmes. Amikor megérkeztem a terembe elmondta mire kell figyelni, hogyan kell a gyakorlatokat csinálni. A szalonban egyébként három gép van összesen, tehát ennél többen biztosan nem lesznek, ha rászánod magad, hogy elmenj egy edzésre. 

Ancsi minden egyes gyakorlatot bemutatott, amelyeket az első edzésen fél percig kellett végeznem a vibrációs tréneren. Természetesen volt bemelegítés, nyújtás és olyan gyakorlatok, amelyeket én a nem túl magas edzettségi szintemmel is el tudtam végezni. Ha valamelyik feladatot nem jól csináltam, Ancsi ott volt, korrigált, és folyamatosan kérdezte, hogy nem vagyok-e szomjas. Közben eszközöket is használtunk, súlyzókat, edzőszalagokat, megmozgattuk a hasizmokat, lábizmokat, karizmokat. Mindeközben pedig természetesn folyamatosan rezgett a gép és rajta én is. 

Szóval nem csak annyi, hogy állsz a vibrációs tréneren, az meg mozog, te meg erősödsz és formálódsz, neked is dolgoznod kell, de hát munka nélkül nincs eredmény. A fél óra hamar elröppent, az izomláz viszont nem jelentkezett azonnal, hanem az edzés után körülbelül egy órával elkezdtem érezni, hogy itt is fáj, ott is fáj, szóval dolgoztak az izmok rendesen. 

Ahogy egyre többször voltam a szalonban, úgy nehezedtek a gyakorlatok és a fél perces gyakorlatokból, egy perc lett, le is izzadtam rendesen mire végeztünk mindennel. De a lényeg, hogy mindent meg tudtam csinálni...

 Közben találkoztam másokkal is, tapasztalt versenyzőkkel, akik olyan gyakorlatokat végeztek a gépen, hogy csak lestem, és persze kezdőkkel is. A hangulat mindig családias volt, előfordult, hogy valaki a csemetéit is behozta a terembe, mivel erre is van lehetőség. 

És a nagy kérdés, hogy lehet-e tőle fogyni... Igen lehet, de nem szabad elfelejteni, hogy lényegében ez is sport, tehát önmagában ettől nem fogsz lefogyni. Viszont formásodhatsz, izmot építhetsz és edzettebb lehetsz vele. Ha pedig a táplálkozási szokásaidon változtatnál abban is tudnak segíteni. 

Összegzésként elmondhatom, hogy a Power Plate-en végzett edzés rövidsége ellenére is egy valóban hatékony és jó mozgásforma. Nagyon hasznos, hogy valaki folyamatosan mondja és mutatja, hogy mit csinálj és ellenőrzi is közben, hogy helyesen végzed-e a feladatokat. Tényleg minden izmot átmozgat és néhány edzés után már érezhető a változás, de az is nagy motiváló erő, hogy érzed ahogy fejlődsz, ahogy egyre többet bírsz. Szóval én mindenkinek szívből ajánlom.

https://www.facebook.com/perfectshapealakformalas

 

Időpont: 
hétfő, 2022, január 3 - 12:20

Facebookos játékaink szabályzata