Jótékonysági piknik a Városligetben

Nagyszabású jótékonysági piknikkel hívta fel a figyelmet az Iskolakezdés együtt! segélyakcióra az Ökumenikus Segélyszervezet.   

Az Iskolakezdés együtt! segélyakció keretében jótékonysági családi pikniket szervezett augusztus 25-én az Ökumenikus Segélyszervezet vasárnap este Kaposváron a Városligetben. A figyelemfelhívó akció látványos elemeként a piknikezők a 1353-as adományvonalat formázták meg élőképként, melyről drónfelvétel készült.

Az akció célja az volt, hogy így is felhívják a figyelmet arra, hogy az első becsengetésig hátralévő 1 hétben is várják a hívásokat a 1353 adományvonalra, hogy minél több minél több rászoruló gyermek táskáját tudják megtölteni!

Az ingyenes rendezvény zárásaként az E.ON jóvoltából szabadtéri mozi várta az érdeklődőket, ahol a Vissza a jövőbe-trilógia első részét vetítették le. A családi programok mellett a helyszínen biztosított adományozási lehetőségek segítségével bárki csatlakozhatott a rászoruló diákokért meghirdetett összefogáshoz. A program megvalósulását Kaposvár MJV Önkormányzata támogatta.

 

 

A nagyszabású rendezvényen több játék- és sportprogramban próbálhatták ki magukat a kilátogató felnőttek és gyerekek: volt óriás dominó, „esélyegyenlőtlenségi” csocsó, óriás activity és kapura rúgás is. A gasztroélményeket is felvonultató jótékonysági családi piknik fénypontja a szabadtéri mozi volt: a Michael J. Fox és Christopher Lloyd főszereplésével  készült kultikus film nézőinek többszörös időutazásban lehetett részük. A piknik résztvevői nem csak a mozi- és játékélménnyel gazdagodhattak, hanem élőben megcsodálhatták a filmben szereplő legendás autót is.

 

A rendezvényen Wolf Kati énekesnő, a Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakciójának kampányarca köszöntötte az egybegyűlteket és buzdított adományozásra: „A legszegényebb gyermekek számára az adományokból vásárolt tanszercsomagok többet jelentenek egy egyszeri ajándéknál: egy jó minőségű tolltartó, füzet, tornazsák vagy ünneplőruha esélyt kínál arra, hogy nehéz körülményeik ellenére ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba. Mindenkit kérek, hogyha teheti - akárcsak egyetlen hívással is a 1353-as adományvonalra -, csatlakozzon az összefogáshoz, hiszen sok kicsi sokra megy!”

Kaposvár Megyei Jogú Város nemcsak a jótékonysági rendezvény megvalósításának támogatásával, hanem kifejezetten az Iskolakezdés együtt! segélyakcióra felajánlott 500.000 forinttal is hozzájárult a pénzadománygyűjtés eredményességéhez. Az összeg átadásakor Szita Károly, Kaposvár polgármestere elmondta, az Ökumenikus Segélyszervezet évek óta jelen van intézményével Kaposváron, széles körben és számos módon fejti ki tevékenységét a rászorulók javára, s a város mint mindig, most is örömmel állt a segélyakció mellé.

 

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az összefogás jelentőségét hangsúlyozta, melynek köszönhetően évről évre 1000 gyermeknek tudnak minőségi támogatást nyújtani az iskolakezdéshez. Örömét fejezte ki, hogy ez alkalommal ilyen különleges élményt adó módon sikerült megszervezni a pénzadománygyűjtést, melynek támogatásáért köszönetet mondott az E.ON-nak és Kaposvár város önkormányzatának.

 

A jótékonysági piknik gasztrosétányán bemutatkozott az Ökumenikus Segélyszervezet Kastélyosdombói Sajtműhelye, kitelepült a Hansdonner Sörház, és kaphatóak voltak a kaposvári termelők áruit forgalmazó Kaposvár Kincse termékei is. 

Mint ismeretes, idén nyolcadszorra hirdette meg Iskolakezdés együtt! címmel országos pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. A Segélyszervezet idén is gyermekenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. A program keretében már nyáron kiválaszott hazai 1000 – köztük 80 kaposvári – rászoruló mellett, a tervek szerint idén is további több száz határon túli  gyermek kaphat beiskolázási segítséget. Célkitűzés, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen. 

 

Az összefogáshoz továbbra is nagyon egyszerűen lehet csatlakozni. Él a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Átutalással vagy csekkbefizetéssel a 11705008-20464565 számlaszámon lehet csatlakozni a felhíváshoz, a közlemény rovatban feltüntetve az „Iskolakezdés” üzenetet. Szintén elérhető a Segélyszervezet innovatív online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. Idén is a gyűjtés stratégiai partnere a Magyar Posta, így a nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az pénzadományokat.   

Facebookos játékaink szabályzata