Ostrea Peregrina - élet a középkorban

Időpont: 
2019/08/31 - 10:00

 

A kaposvári Rippl-Rónai Múzeum és a kaposvári Fekete Hollók Rendje közös szervezésében valósul meg az Ostrea peregrina – Élet a középkorban hagyományőrző rendezvény.

Az első alkalommal a Szentjakabi Bencés Apátságnál tartott eseményt, most már harmadik alkalommal a kaposvári Vigasságok terén rendezik meg, amely így közel esik a belvároshoz. A szervezők továbbra is igyekeznek színvonalas rendezvényt létrehozni, és minden alkalommal más-más hagyományőrző csapatokat elhívni Kaposvárra.

Idén először érkezik hozzánk Budapestről a Mathias Rex Történelmi Hagyományőrző Egyesület, illetve Horvátországból a Vitezovi Zelingradski. Természetesen lesznek visszatérő vendégeink is, mint a Magna Societas Falconis vagy a Compagnie d’Noir. Az idei évben csak egy napos lesz az esemény, de a látogatók szinte ugyanannyi, és legalább annyira izgalmas és érdekes programmal találkozhatnak, mint a korábbi években.

A rendezvényen ismét helyet kap a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett Helyi Termék Nap, de vásárolhatnak majd a látogatók őstermelőtől bort, szörpöt vagy éppen pálinkát is. 

A kilátogatók hallhatnak szakmai előadást a középkori számszeríjakról, különböző fegyvertechnikai bemutatókat láthatnak, és különlegességnek fog számítani egy kamrás ágyú elsütése. A gyerekek idén is részt vehetnek a „lovagi” 7próbán, nekik kedveskedünk elsősorban a Kígyós Jancsi című bábjátékkal, és kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek.

13 órakor egy felvonulást tartunk a csapatok részvételével a Fő utca(sétáló utca)-Kossuth tér-Rippl-Rónai park útvonalon. Majd ezután a résztvevők két versenyen is megmérettetik magukat. Az ún. hosszúkard versenyen, és kicsivel később a teljesen páncélos, full kontakt mérkőzéseken. 

A napot 19:30-kor egy történelmi élőképpel zárjuk, majd ezután két amatőr zenekar koncertjét hallgathatják meg az ide látogatók.

Facebookos játékaink szabályzata