Fantasztikus show lesz a IV. Petőfi Zenei Díjátadón a Strandfesztiválon

 

Idén is Zamárdiban, a STRAND Fesztivál nyitónapján, augusztus 20-án  rendezik meg a IV. Petőfi Zenei Díj átadóját.

  Nagyszabású, 120 perces élő show keretében, 11 kategóriában díjazzák a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb előadóit, és a műsort a Balaton legnagyobb tűzijátéka zárja majd. A látványos gálát az M2 Petőfi TV, a Petőfi Rádió és a petofilive.hu is élőben közvetíti.

„A Petőfi Zenei Díj megalapításával az volt a célunk, hogy egy olyan nívós zenei eseményt hozzunk létre, ahol méltó módon megünnepelhetjük a legsikeresebb dalokat és a legnépszerűbb hazai előadókat.  Nagyon kíváncsi vagyok a szakma és a közönség döntésére, augusztus 20-án, a gála helyszínén, minden kiderül.” - mondta Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.

 

Tavaly a gála új helyszínre, a Balaton partjára költözött és a STRAND Fesztivál nyitó napján tartottuk meg, az új helyszín pedig tökéletesnek bizonyult, így nem is volt kérdés, hogy  idén is itt vehetik majd át díjaikat a kategóriák győztesei. Ezúttal is arra törekszünk, hogy a műsor mind az ott lévő közönség, mind a tévénézők számára izgalmas és látványos legyen, ráadásul augusztus 20. alkalmából a show-t a Balaton legnagyobb tűzijátéka zárja majd - árulta el Lobenwein Norbert, a Petőfi Zenei Díj főszervezője.

 

A 120 perces élő showra kizárólag itt látható műsorszámokkal készülnek a fellépők. Extra produkcióval érkezik többek között A Dal verseny és egyúttal az év dala cím győztese, Pápai Joci, színpadra lép a Halott Pénz, a Hiperkarma, az AWS és a Nagy-szín-Pad! tehetségmutató egyik versenyzője, a USNK. Az év felfedezettje díj nyertese, az Acoustic Planet élőben játssza el a Beatrice egyik legkedveltebb számát, de itt lesz a Nagy-Szín-Pad! győztese, a USEME is, illetve a RedBull Pilvaker csapat képviseletében meghallgathatjuk a Magány című dalt is! Zárásként fellép a 2019-es év legnagyobb francia kedvence, az Ofenbach.

 

A győztesek kihirdetése után ünnepi koncertet ad az óriási népszerűségnek örvendő Follow the Flow, majd a Necc Party hozza el minden idők legjobb házibulijainak hangulatát. A MOL-Petőfi Rádió Nagyszínpadon pedig fellép a csodahangú angol világsztár, John Newman.

 

ÉLŐBEN AZ M2 PETŐFI TV-N!

 

A Petőfi Zenei Díj gálát az M2 Petőfi TV és a petofilive.hu élőben közvetíti, illetve a gálát megelőző időszakban rengeteg érdekességet, izgalmas kulisszatitkot láthatnak a csatorna nézői.

 

Két kategóriában már korábban kiderültek a győztesek: az év felfedezettje az Acoustic Planet, míg az év dala Pápai Joci Az én apám című száma lett. Ők szintén extra produkcióval érkeznek majd a gála műsorba.

A szervezők fontosnak tartják, hogy az eredmény az utolsó pillanatig titokban maradjon, ezért a borítékok kibontásáig azt kizárólag a szavazást felügyelő közjegyző tudhatja majd.

 

 A PETŐFI ZENEI DÍJ 2019 JELÖLTJEI

 

AZ ÉV ZENEKARA:

Bagossy Brothers Company

Follow the Flow

Halott Pénz

Margaret Island

Vad Fruttik

 

AZ ÉV FÉRFI ELŐADÓJA:

Ákos

Bagossy Norbert

Caramel

Marsalkó Dávid

Mező Misi

 

AZ ÉV NŐI ELŐADÓJA:

Lábas Viki

Palya Bea

Rúzsa Magdi

Schoblocher Barbi

Sena

 

AZ ÉV VIDEÓKLIPJE:

FOLLOW THE FLOW - NEM TUDJA SENKI

IRIE MAFFIA/MARSALKÓ DÁVID - HAJNALI KÖR

KOWALSKY MEG A VEGA/LOTFI BEGI - LEHETETLEN NINCS

RANDOM TRIP - BENNED A FÉNY

VAD FRUTTIK - JOBB LESZ HOLNAP

 

AZ ÉV AKUSZTIKUS KONCERTJE:

Bagossy Brothers Company - 2018.11.05.

Blahalouisiana - 2019.01.14.

Margaret Island-Karácsonyi Akusztik - 2018.12.24.

Paddy and the Rats - 2018.05.14

Pál Utcai Fiúk - 2019.01.07.

Kapcsolat

telefon: 30/788-6269

e-mail:

kaposvariprogram@gmail.com

Facebookos játékaink szabályzata