Nyárköszöntő Futóverseny a Zselici Csillagparkban

Időpont: 
2018/06/09 - 20:15

„Nyárköszöntő Futóverseny a Zselici Csillagparkban” a SEFAG Zrt. szervezésében

Ha szereted a természetet, a mozgást és a kihívásokat, jelentkezz a 2018. június 9-én 10.30. órakor kezdődő futóversenyre, amelynek helyszíne a Kaposvárhoz közeli Zselici Tájvédelmi Körzet, ahol megmutatjuk számodra a somogyi erdő, Magyarország egyik legváltozatosabb erdejének csodáit!

 

A verseny távjai az alábbiak:

1. táv: „Félmaratoni táv” – Rajt időpontja: 10.30.:

21 km, a RAJT és a CÉL a Zselicben a Ropolyi tónál. 

A távot lehet teljesíteni egyéniben, illetve váltóban 3 fős csapattal. A váltóban teljesített táv esetén a váltópontok, illetve az egyes futótávok:

1. táv: 4,3 km (Váltópont: 10. magassági pontnál)

2. táv: 8,8 km (Váltópont:19. magassági pontnál az oda-vissza szakasz előtt)

3. táv: 7,9 km

 

2. táv: „Bátorító táv” – Rajt időpontja: 10.45.:

4,0 km, a RAJT és a CÉL a Zselicben a Ropolyi tónál, a táv a Dugáskúti körtúra útvonalát érinti, a térképen zölddel jelölve.

Ropolyi tó (RAJT és CÉL) elérhetősége: a 67-es útról Kardosfa Hotel irányába leágazó út vezet a Ropolyi tóhoz, menet közben nem kell lefordulni sehol, csak követni az aszfaltos út vonalát, mintegy 6,5 km hosszan.

Az útvonal a Ropolyi tótól indul és a Zselic legszebb erdei útjain vezet. A „Félmaratoni” táv nagyrészt aszfaltos, helyenként kőszórással stabilizált, időjárásbiztos, a „Bátorító táv” erdei, földes túraút. A terepviszonyokról bővebb tájékoztatást kaphattok a csatolt térképen, valamint a „Bátorító táv” és a „Félmaratoni táv” linkeken található domborzati térképen.

 

Azoknak, akik nem szeretnének futni… 

Ezen a napon  kerül megrendezésre a Regionális STIHL Fakitermelő Csapatverseny Dél-Nyugat Magyarországi döntője, melynek helyszíne a versenyközponttól pár száz méternyi távolságra található Ropoly-puszta fahasználati tanpálya.

 

Kis ízelítő a további programokból:

Somogy megyei erdészeti szakképző iskolák toborzó bemutatkozása

A Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezetének elsősegély bemutatója és tanácsadása, valamint véradási program 11.00 órától

Fogatozás a Ropolyi tó környékén a Zselici erdőben.

 

A programon résztvevőket egész nap érdekesebbnél érdekesebb programokkal várjuk az 1,5 kilométerre lévő Zselici Csillagpark Csillagvizsgálójában.

A versenyen résztvevőket kiváló vadételekkel és kényelmes erdei szálással várja a mindössze 2 kilométerre lévő Hotel Kardosfa***!

 

A futóversenyre jelentkezési határidő: 2018. május 25. (előregisztráció), illetve a helyszínen a verseny napján 8.30-tól 9.30-ig.

A helyszínen regisztrálókat megkérjük, hogy feltétlenül érkezzenek pontosan a torlódások elkerülése érdekében!

A futókat vadpörkölttel és langallóval várjuk ebédre, valamint minden futó „befutó” érmet és értékes fogadó csomagot kap, az egyéni és váltó kategória I., II. és III. helyezettei pedig ajándékokat kapnak.

FIGYELEM: A helyszíni nevezés bizonytalansága miatt csak az első 200 regisztrálónak tudunk fogadócsomagot adni a helyszínen. Igény esetén a további regisztrálók utólag vehetik át a fogadócsomagot.

 

Regisztráció:

A jelentkezéseket a futas@sefag.hu e-mail címre kérjük küldeni, a mellékelt nevezési lap kitöltésével és aláírásával, valamint a futás nevezési díja befizetéséről szóló igazolás másolatának csatolásával.

Nevezési díj:

Előregisztráció esetén (május 25-ig): 3.000 Ft/fő – egyéni és váltó futók esetén egységesen, kivéve a SPURI Aranykártyával rendelkezők, akiknek részére 2.250 Ft/fő a nevezési díj.

 Május 25. napja után, illetve a helyszíni regisztráció esetén: 4.500 Ft/fő – egyéni és váltó futók esetén egységesen, kivéve a SPURI Aranykártyával rendelkezők, akiknek részére 3.375 Ft/fő a nevezési díj.

 

További információ:

Kovácsné Kiss Zita

kiss.zita@sefag.hu vagy futas@sefag.hu

Facebookos játékaink szabályzata