A Szivárvány Mozi műsora

Időpont: 
2019/04/11 - 17:00

 

Szivárvány Mozi: Guerilla

2019. április 1-2-3. 17.00

2019. április 30. 15.00

Magyar film, 2019, 86 p. (12)

Rendezte: Kárpáti György Mór

Főszereplők: Váradi Gergely, Mészáros Blanka, Orbán Levente

1849-ben, a világosi fegyverletétel után sokan még nem tudják, hogy a szabadságharc elbukott. Barnabás korábban megszökött a sorozás elől, az öccse vonult be helyette. Csak most, a vereség után csatlakozik a tízen-huszonéves, erdőben bujkáló gerillákhoz. Barnabásnak hamarosan olyan döntéseket kell hoznia, amelyeknek egyre súlyosabb következményei lesznek.

 

Szivárvány Filmklub: Bolti tolvajok /Manbiki kazoku/

2019.április 1-2-3. 19.00

Feliratos japán film, 2018, 121 p. (16)

Rendezte: Hirokazu Koreeda

Főszereplők: Lily Franky, Kirin Kiki

Oszamu és a fia egy bolti lopás után összetalálkozik egy kislánnyal a dermesztő téli hidegben. Hazaviszik magukkal, és vacsorát adnak neki. Bár elsőre nem tűnik lelkesnek, egy idő után Oszamu felesége is beleegyezik abba, hogy befogadják a gyereket. A család pitiáner lopásokból próbálmegélni, de így is a nyomor szélén tengődnek. Ennek ellenére boldognak tűnnek – mindaddig, míg egy váratlan esemény súlyos titkokat nem hoz a felszínre. Az őket összekötő szálak pattanásig feszülnek… A filmet számos díjjal jutalmazták, és a Legjobb Idegennyelvű Film Oscar-díjára is jelölték.

 

Szivárvány Mozi: Piedone nyomában - Bővített moziváltozat

2019. április 2-3. 15.00

2019. április 8. 17.00

Magyar dokumentumfilm, 2019, 90 p. (6)

Rendezte: Király Levente

A több mint négy éven át, négy országban és negyvenöt közreműködővel forgatott, minden eddiginél átfogóbb portréfilm amellett, hogy egy legendás színész életművét tárja a nézők elé, egy kivételes személyiség eddig kevéssé ismert arcát is bemutatja. A filmben - melyből természetesen kultikussá vált filmrészletek sem hiányozhatnak – a színésszel készített interjúk mellett egykori sportolótársai, színész kollégái, barátai és családtagjai mesélnek Bud Spencerről. 

 

Szivárvány Mozi: Colette /Colette/

2019. április 4. 17.00 és 19.00

2019. április 5. 17.00

2019. április 15-16. 15.00

Feliratos angol-amerikai film, 2018, 111 p. (16)

Rendezte: Wash Westmoreland

Főszereplők: Keira Knightley, Fiona Shaw, Dominic West

A 20. század hajnalán Colette, a fiatal vidéki lány hozzámegy egy sikeres párizsi íróhoz. Férje rövidesen meggyőzi, hogy legyen a szellemírója, azaz a férfi nevében jelentesse meg életrajzi ihletésű történeteit. A vidéki lányról szóló, humoros könyv országos szenzációt arat, bestseller lesz és a kulturális élet egyik legfőbb beszédtémájává válik. A sikerek hamarosan a női egyenjogúsági mozgalom egyik úttörőjévé emelik Colette-et, aki szeretne kilépni férje árnyékából, s nemcsak a társadalmi konvenciókkal száll szembe, de forradalmasítja az irodalmat, a divatot és a nemi szerepeket is.

 

Art Osztály: Az örökösnő /Toppen av ingenting/

2019. április 8. 19.00

Feliratos svéd film, 2018, 88 p. (16)

Rendezte: Mans Mansson, Axel Petersén

Főszereplők: Leonore Ekstrand, Christer Levin

A 68 éves svéd nő, Nojet mostanáig családjától és hazájától több ezer kilométerre élte életét, amelyet a dúsgazdag apjától kapott havi járadékból finanszírozott. Az öregúr halála utánazonban megörökli annak hatalmas bérházát Stockholm belvárosában. Úgy tűnik, az ingatlan valóságos aranybánya, és a nő alig várja, hogy a befolyó lakbérekből megkezdhesse új, fényűző életét. A házról azonban kiderül, hogy inkább átok, mint áldás, és a bevételek helyett csak a gondok kezdenek el Nojet nyakába ömleni...

 

A régi fény ragyogjon - Szigetvár 1566

2019. április 10. 18.00

Magyar film

Rendezte: Gerebics Sándor

A vetítés után beszélgetés a film alkotóival.

A vetítésre és a beszélgetésre a belépés ingyenes! 

 

Szivárvány Mozi: Interjú Istennel /An Interview with God/

2019. április 15-16-17. 17.00

Szinkronizált amerikai film, 2018, 97 p. (12)

Rendezte: Perry Lang

Főszereplők: Brenton Thwaites, David Straithairn

Paul Asher afganisztáni tudósításai karrierjének legkelendőbb munkái. Miután hazatér a Közel-Keletről, a fiatal újságíró nehezen dolgozza fel a háborúban látott borzalmakat és mikor házassága is válságba kerül, teljesen elveszettnek érzi magát. Egy napon aztán különös interjúalannyal hozza össze az élet, egy férfival, aki azt állítja magáról, hogy Ő Isten. Paul kezdetben szkeptikusan fogadja a titokzatos idegen szavait, ám minél többet beszélgetnek, annál inkább az az érzése, hogy talán a férfi tényleg igazat mond...

 

Szivárvány Filmklub: Az a nap a tengerparton /On Chesil Beach/

2019. április 15-16-17. 19.00

Feliratos angol film, 2017, 110 p. (12)

Rendezte: Dominic Cooke

Főszereplők: Saoirse Ronan, Billy Howle, Emily Watson

1962 nyara. Florence és Edward, a két tapasztalatlan fiatal mindennél jobban szereti egymást, ezért úgy döntenek, örökre összekötik életüket. Ám a nászéjszaka korántsem úgy alakul, ahogy álmaikban elképzelték. A lány, férje iránt érzett szerelme ellenére sem tudja leküzdeni a testi kontaktusokkal kapcsolatos rettegését, így a nagy nap hatalmas veszekedésbe fullad.

Visszaemlékezéseikből megismerjük, hogyan pecsételődött meg sorsuk azon a napon, a tengerparton...

 

Szivárvány Mozi: Egy fiú hazatér /Ben Is Back/

2019. április 29-30-május 2. 17.00

Feliratos amerikai film, 2018, 103 p. (16)

Rendezte: Peter Hedges

Főszereplők: Julia Roberts, Lucas Hedges, Courtney B. Vance

Ben Burns az a fajta srác, akit mindenki kedvel, a fiatal fiú élete mégis rossz irányba tart, és senki sem érti, hogy miért. A srác szinte teljesen kikerült családja látóköréből, mígnem karácsony napján váratlanul felbukkan házuk udvarán. Ben aggódó édesanyja tárt karokkal várja rég nem látott gyermekét, ám hamar világossá válik számára, hogy fia korántsem számolt le démonjaival. 

 

Szivárvány Filmklub: Itt járt Britt-Marie /Britt-Marie var har/

2019. április 29-30-május 2. 19.00

Feliratos svéd film, 2019, 94 p. (12)

Rendezte: Tuva Novotny

Főszereplők: Pernilla August, Vera Vitali, Peter Haber

A svéd háziasszony, Britt-Marie negyven év házasság után elhagyja a férjét. Hamar felismeri, hogy szokatlan új életében önmagával és a külvilággal is szembe kell néznie. Egy isten háta mögötti kisvárosba, Borgba költözik, ahol egy pizzérián és egy focicsapaton kívül semmi sincs. Bár utálja a futballt, elvállalja az ifjúsági csapat edzőjének szerepét. Úgy tűnik, váratlanul minden jóra fordul az asszony életében, és ő egyre jobban hisz egy boldogabb jövőben – lehet, hogy sosem késő elkezdeni élni?

A film a nagy sikerű Az ember, akit Ovénak hívnak szerzőjének regényéből készült!

Mozi jegyár: 1090 Ft, diákok és nyugdíjasok részére 990 Ft

Kaposvár kártya 10% kedvezményre jogosít!

 

Facebookos játékaink szabályzata