Veteránautó túraverseny a Balatonnál

Időpont: 
2019/09/21 - 09:15


Több mint száz autó a Total Chrono Classic rajtjánál!Szeptember 21-én több, mint száz veteránautó és különleges youngtimer indul Székesfehérvárról Balatonlelle felé. 1952-től napjainkig sokat fejlődött az autógyártás, a változatos autókaraván visszarepít a régi időkbe. Az érdeklődők nosztalgiával tekinthetnek a mezőnyben egyedülálló autókra. A 265 km hosszú, változatos útvonalon tizenkét ügyességi feladat is vár a résztvevőkre a navigálás mellett.


Útvonal

A székesfehérvári start után Aba felé veszi a mezőny az irányt, ahol mindig sokan várják az autókat. A térségben eddig nem érintett utakon jutnak el a Balaton megpillantásáig, de a partot csak a Zamárdiban lebonyolított ebéd pihenő után érintik Balatonföldvárnál. A köröshegyi vadászkastély az egyik legszebb fényképháttér lesz az úton. A balatonlellei Kishegyre vezető utak lesznek a legszűkebbek, de a kilátás minden nehézségért kárpótol majd. A befutó előtt látványos ügyességi feladatok zajlanak majd Fonyódon és Lengyeltótiban is. A vitorlások közé fut be a mezőny a BL YachtClub kikötőjébe, ahol a díjkiosztóval zárul az egynapos túra.

Túraverseny

A túra keretein belül zajló verseny nem a gyorsaságról szól, a résztvevőknek mindenütt előírt időpontokat, átlagidőket és átlagsebességeket kell a KRESZ szerint betartaniuk. Az autóban ülő páros - vezető és navigátor - tökéletes összhangban kell együttműködjenek egymással, az autóval, és mechanikus stopperórájukkal. Az ügyességi szakaszokon az előírt szintidőt századmásodperc pontossággal kell teljesíteniük! Minden századnyi eltérés (akár korábban, akár később érkeznek a feladat végéhez az előírtnál) egy hibapontot jelent, a győztes pedig az lesz, aki a nap során a legkevesebbet gyűjti be ezekből. A sportélmény mellett a fő cél egy kellemes autózás az ország egyik legszebb vidékén, csodás környezetben.

Résztvevők

A túrán sokféle márka képviselteti magát a különböző kategóriákban, ma is létező, de letűnt márkák is szerepelnek a rajtlistán 1954-től napjainkig: Alfa Romeo, BMW, Chevrolet, Citroën, Ferrari, Fiat, Ford, Honda, Jaguar, Lada, Lancia, Mercedes-Benz, MG, NSU, Opel, Peugeot, Porsche, Range Rover, Renault, Triumph, VAZ, Volkswagen és Zsiguli is lesz az indulók között. Jellemző a hazai versenyek színvonalára, hogy több osztrák és cseh párosok is vállalták a hosszú utazást a túra kedvéért tovább színesítve a mezőnyt.

Facebookos játékaink szabályzata