Út és látási viszonyok a közutakon hétfő reggel

 

2024. január 08-án, a 07:15-ig leadott jelentések alapján.

 

Baranya vármegyében és Kisbér térségében havazik, a Dunántúlon sokfelé szállingózik a hó. Az ország többi részén főként borult, felhős, de csapadékmentes az idő.

 

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak a Duna-Tisza közénél, illetve a Közép- és Dél-Dunántúl jelentős részén sónedvesek, azonban Baranya vármegyében, illetve Tolna és Bács-Kiskun vármegye déli részein előfordulhatnak latyakos, helyenként havas fő-és mellékúti szakaszok. Másutt szárazak az utak.

 

Országszerte jók a látási viszonyok, de Harkány térségében párás a levegő.  

 

Fertőszentmiklós, Csorna, Vasvár, Keszthely, illetve Sátoraljaújhely környékén viharos (60 km/h feletti) széllökéseket mértek. Az ország további nyugati területein, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye egyes részein, valamint Szolnok és Debrecen térségében jellemzően erős (40-59 km/h) szél fúj. Az ország keleti és nyugati részének többi területén közepes (30-39 km/h) szélerősség jellemző, míg másutt szélcsend van vagy gyenge a légmozgás.

 

A hőmérséklet -7 és -1 °C fok között változik. 

 

VIHAROS SZÉL

 

A Dunántúl nyugati részén, illetve az északkeleti, szélérzékeny tájakon viharos marad az északias irányú szél. A legerősebb lökések általában 60-80 km/h között várhatóak, de a magasabban fekvő részeken, a Balaton térségében, valamint az északkeleti határ közelében ezt meghaladó lökések (~80-100 km/h) is előfordulhatnak. Hétfő délutántól kisebb területre - főként északkeletre - korlátozódik a viharos erejű szél.

 

KISEBB HAVAZÁS

 

A Dél-Dunántúlon előfordulhat kisebb havazás, melyből vékony, általában lepel - 3 cm vastagságú hólepel alakulhat ki a hétfő déli órákig. Hétfő délutánra szinte mindenütt megszűnik a havazás.

Állásajánlatok Kaposváron