Július 2-án Balaton-átúszás

Július 2-án, szombaton  34. alkalommal rendezik meg a Suzuki Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között – jelentették be a szervezők. 

Most is ezreket várnak a rendezvényre, hogy teljesítsék a két part közti 5200 méteres távot. Nevezni a révfülöpi futballpályán lehet majd szombaton 7 óra és 13.30 óra között, 8 órától 14 óráig pedig folyamatos lesz a rajtoltatás. 140-150 vitorlásból, csónakból és hajókból álló úszófolyosó segíti majd a résztvevőket a vízen. 

A mezőny több mint 90 százalékát ezúttal is az amatőrök alkotják majd, de természetesen várnak sportembereket is a világ minden tájáról. 

„A Balaton-átúszás nem verseny; az a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát és teljesítse a kitűzött célját. Csaknem kétezer ember dolgozik azért, hogy az idén is minden rendben legyen” – mondta a szervezőbizottság elnöke, Szántó László.

Az időjárási előrejelzések kedvezőek, de a végső döntést – a hagyományokhoz híven – csütörtökön kora délután, a meteorológusokkal és a vízi-rendészet vezetőivel történt egyeztetés után hozzák meg a szervezők.

Facebookos játékaink szabályzata