Az epernek most indult a szezonja és amellett, hogy nagyon finom, egészséges is. Az illatos gyümölcs számos nagyszerű tulajdonsággal rendelkezik.
1. Napi 100g eper elfogyasztása már fedezi egy felnőtt ember napi C-vitamin szükségletét.
2. Több benne a C-vitamin, mint a narancsban vagy a citromban.
3. Megállítja a fertőző mikroorganizmusok terjedését, vírusellenes.
4. Vértisztító hatása van.
5. Csökkenti a máj zsírlerakódásait (koleszterint), de ezen felül intenzív sóoldó tulajdonságairól is ismert, melynek következtében egyedülálló gyorsasággal indítja be a tisztító folyamatokat.
6. Serkenti a vérkeringést, és fokozza a méregtelenítõ folyamatokat. Bõséges C- és E-vitamin tartalmával kitûnõ vértisztító táplálék.
7. Csökkenti a szívbetegségek, a kötõszöveti gyulladások, az agyér-elmeszedés és a rák kialakulásának esélyét.
8. A benne található vegyületeknek kifejezetten fiatalító hatása van.
9. Sajnos az aprómagvas gyümölcsök, így az eper is, csalánkiütést idézhet elõ. Ez elsõsorban csecsemõknél tapasztalható. Aki nagyon ritkán fogyaszt friss epret, szintén bõrkiütést kaphat. Legtöbbször azonban ez nem valódi allergiás reakció. A gyümölcsben lévõ speciális anyagok a sejtekben hasonló reakciót váltanak ki.
10. Segít az emésztési problémák leküzdésében.
11. Használható fájdalom enyhítésére és láz csillapítására is.
12. Hasznos a pattanásos bőr kezelésére.
13. Csökkenti a szívbetegségek, a kötőszöveti gyulladások, az agyérelmeszesedés kialakulásának kockázatát.
14. Napozás után hűsíti a bőrt és véd a káros ultraibolya sugárzástól.
15. A pépesített eperrel történő heti egyszeri fogmosás kitűnő fogfehérítő hatást eredményez.