Kaposvári Vágta, a Nemzeti vágta Előfutama

Időpont: 
2015/08/23 - 09:00

2015. aug. 23. Kaposvári Vágta, a Nemzeti vágta Előfutama

9 órától Baráti társaságok és fiatalok főzőversenye

12 órától Jó ebédhez szól a nóta

12:30-kor Megnyitó – Szita Károly KMJV polgármestere

13 órától Lovasok fogadalomtétele és előfutamok – közel 20 település lovasaival

16 órától 15 éves a kaposvári Meistro Lovastanya – Gálaműsor.

Közreműködnek: solymászok, lovas kaszkadőrök, középkori lovagok, a somogyi betyárok és táncosok. Sztárvendég: Kassai Lajos lovasíjász és Mészáros Árpád Zsolt színész, énekes.

18 órától Kaposvári Vágta döntő futama

Közben: kamasz futam, póni futam, kitartásos magasugró verseny

Egész nap: büfé, pónilovaglás, lovasringlis és egyéb szórakoztató műsorok

Információ: 7400 Kaposvár, Keceli bejáró, Tel.: 30/216-8528, 82/424-381, meistro@tonline.hu, www.meistro.hu

Kaposvári Vágta, a Nemzeti Vágta Előfutama versenykiírása

A verseny neve: Kaposvári Vágta, a Nemzeti Vágta Előfutama

A verseny fajtája: síkverseny

Időpontja: 2015. augusztus 23.

Helyszíne: Kaposvár, Keceli bejáró - Meistro Lovastanya

Nevezési díj: 50.000 Ft/fő/ló

Díjazás: Az első és a második helyezett ingyenesen benevezést nyer

Budapesten megrendezésre kerülő Nemzeti Vágta futamain való részvételre.

A helyezettek serleget kapnak és értékes tárgyjutalomban részesülnek.

Versenyrendező: Kecelhegyi Lovassport Közhasznú Egyesület

 

Tisztségviselők:

A futamok probléma mentes lefolyását, szakképzett és gyakorlott versenybírók biztosítják.

Technikai feltételek:

A verseny távja:2,5 kör, 1150 m

A versenypálya ovális, és 12 méter széles

Talaja: fellazított földes

Melegítő pálya: 100m kör és egyenes szakasz

Talaja: füves

Rendező fenntartja magának a jogot a jelen verseny kiírás megváltoztatására.

 

A verseny menete:

A futamok résztvevői az előre kisorsolt számú rajthelyről, álló helyzetből startolnak. A start rajtgumi segítségével történik. A futam bal kézre zajlik, futamonként legfeljebb négy lovas indul. A futamban vágta jármódban, egymás akadályozása nélkül kell részt venni. A lovasok a versenypálya teljes területét igénybe vehetik a futam során, a lovak és egymás testi épségét nem veszélyeztetve. A futam győztese az a páros, aki a versenytáv teljesítése után elsőként halad át a célvonalon. A verseny menetét a versenybíróság felügyeli és bírálja el. A végső sorrendet célfotó segítségével állapítja meg a versenybíróság.

 

Lovak elhelyezése: a lószállítók részére külön kialakított a közönségtől elzárt parkoló részen.

A verseny ideje alatt a rendezőbizottság orvosi (mentőautó), állatorvosi, állatmentő és patkoló kovácsi szolgálatot biztosít.

 

A verseny résztvevői

 

Lovasok:

A versenyen induló lovas 18. életévét betöltött olyan személy lehet, aki vagy magyar állampolgár vagy határon túli magyar nemzetiségű, kivéve azon lovasok, akik pályafutásuk során, hivatalos lóversenyen (galopp versenyen) profi vagy amatőr licensszel belföldön vagy külföldön tíz vagy annál több futamgyőzelmet értek el.

Lovasok felszerelése:

Saját felszerelés: fekete csizma, gerincvédő (a Versenyrendezőség által elfogadott hosszú, a teljes gerincet védő típus), három ponton rögzített lovagló kobak, védőszemüveg használata engedélyezett.

Rendező biztosítja: lovagló dressz, ami huszárruhát mintázó jelmez.

Sarkantyú és lovaglópálca használata tilos!

 

Lovak:

Minden nevező lovas bármilyen fajtájú és nemű, 5 éves (születési év: 2010.) vagy idősebb lóval részt vehet, kivéve az ismeretlen származású, valamint argentin póló póni, Akhal Teke, angol telivér, verseny félvér fajtájú vagy genetikailag oda sorolható lovakat. Az angol telivér és az ismeretlen származás együttesen nem haladhatja meg a 75%-ot (A származási lapokat a 2. ősi sorig, azaz a nagyszülőkig vizsgáljuk). Az Elővágtákon és a Nemzeti Vágtán a lovak azonosításában a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetségének hivatalos területi felügyelői is közreműködnek. Az első 2015. évi Elővágta megrendezésétől kezdve a Nemzeti Vágta döntőjével bezáróan a futamokban résztvett vagy nevezett lovaktól bármikor vér, illetve DNS minta vehető a ló azonosságának megállapítása céljából. A pozitív vizsgálati eredmények kézhezvételét követően a ló-lovas páros a versenyből utólag, az eredményhirdetés után is kizárható, és/vagy a további versenyzéstől eltiltható. Amennyiben a Versenyszabályzat és Versenykiírás szándékos megsértésének gyanúja felmerül, mind a nevező, mind a lovas az adott versenyből azonnal kizárásra kerül, továbbá az Elővágtákon és a Nemzeti Vágtán való versenyzéstől határozatlan időre eltiltható. Egy lovas egy lovat nevezhet. Az Elővágtákon és a Nemzeti Vágtán a lovak indulási jogáról a mindenkori versenybíróság elnöke dönt, akinek döntése ellen fellebbezésnek helye nincs. Abban az esetben, ha az Elővágtára vagy a Nemzeti Vágtára benevezett lónak a versenybíróság nem ad indulási jogot, úgy a nevező tudomásul veszi, hogy semmilyen kártérítési igénnyel nem léphet fel sem Lovas-Show Kft.-vel, sem partnereivel szemben. Az import lovak és a hagyományos fajták közé nem sorolható egyedek indulási jogával kapcsolatban a Szervezőbizottság a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetségének véleményét kérheti. Import lovak esetében honosított lóútlevél megléte szükséges. Az Elővágtákon és a Nemzeti Vágtán a kancák 6 hónapos vemhességtől az ellés utáni 6. hónap utolsó napjáig nem versenyezhetnek. A fenti szabályok igazolását a Versenybíróság kérheti a tulajdonostól.

 

Állategészségügyi feltétel:

Ló útlevél, melynek tartalmaznia kell:

1. Ló influenza elleni vakcinázás igazolását (alapimmunizálás:

első oltás, majd 21-92 napon belül második oltás, utána

mindig 6 hónapon belül emlékeztető oltás, +/- 21 nap).

2. Évente a fertőző kevésvérűségről szóló, egy évnél nem régebbi negatív vérvizsgálati eredmény igazolását.

Lovak felszerelése:

kantár, angol nyereg (nem galopp, sem western nyereg! – a Nemzetközi Lovas Szövetség három olimpiai szakágában elismert és használható nyereg az angol nyereg!), számtakaró (a rendező biztosítja). Egyéb lovas felszerelés: lábvédők, martingál, nyeregalátét, használható. Szügyhám használata erősen javasolt. Patkósarok az Elővágták során használható, a Nemzeti Vágtán nem! Szemellenző használata tilos. A felszerelés sérülést nem okozhat!

 

A verseny ideje alatt a rendezőbizottság orvosi (mentőautók), állatorvosi, állatmentő és patkoló kovácsi szolgálatot biztosít.

 

Kisegítő személyzet:

minden nevező lovas mellé 1 fő lóápolót és 1 fő csapatvezetőt kell regisztrálni, akiknek jelenléte kötelező a verseny folyamán. A lovakhoz tartozó személyek ellátásáról, és elszállásolásáról a nevező gondoskodik.

 

Parkolás:

A lószállítók részére külön parkoló áll rendelkezésre.

 

Óvás menete:

Érvényes óvást a versenyigazgatónál a csapat vezetője a futam után 3 percig jelezhet szóban, amit 50.000,-Ft. pénzletéttel együtt írásban kell megerősítenie 10 percen belül a versenyirodán. Az óvást a Fegyelmi Bizottság bírálja el.

 

A verseny lebonyolítása:

 

Előfutamok sorsolása:

A verseny előtt legalább 2 órával, nyilvánosan, történik, melyre a nevezők meghívást kapnak. Minden futam rajtrács száma megegyezik az előfutamban kisorsolt hellyel.

 

Érkezés:

Minden nevező és az általa nevezett ló megérkezése a versenyre 2015. augusztus 23. 8:30

 

Helyszín: Kaposvár, Keceli bejáró – Meistro Lovastanya.

Minden - a versenyben, a bemutatón - résztvevő lónak az érvényes lóútlevelelét az irodában le kell adnia. A csapatvezetők ugyanitt akkreditálják csapatukat, átveszik a verseny szabályzatot, karszalagokat és a verseny ruházatot.

 

Technikai értekezlet:

Kötelező tájékoztató a lovasok és a csapatvezetők részére

 

Állatorvosi vizsgálat:

Az előre kiadott sorrendben a lovaknak kötelező állategészségügyi és regisztrációs vizsgálaton kell részt venniük. Minden lovat kantárban saját lovasa kell, hogy felvezessen. Szükséges a lovas személyi igazolványa, a ló érvényes útlevele.

 

Előfutamok:

Az előfutamok eredménye alapján alakul ki a döntő beosztása.

A döntőbe bejutott lovasok számára a rendezőbizottság a felvezető kör alatt startrács sorsolást tart.

A döntő, maximum hatfős futamból állhat, amelyekből a hivatalosan kiadott eredménylista alapján kerülnek díjazásra a helyezettek. Amennyiben a továbbjutott lónál vagy lovasnál sérülés mutatkozik, azt a versenybíróságnak és a verseny állatorvosának vagy mentőorvosának.

 

Döntő:

A verseny végső sorrendje a döntőben elért és a versenybíróság által elfogadott sorrend után alakul ki. A döntőbe bejutott lovasok számára a rendezőbizottság a felvezető kör alatt startrács sorsolást tart. A döntő, maximum hatfős futamból állhat, amelyekből a hivatalosan kiadott eredménylista alapján kerülnek díjazásra a helyezettek. Amennyiben a továbbjutott lónál vagy lovasnál sérülés mutatkozik, azt a versenybíróságnak és a verseny állatorvosának vagy mentőorvosának.

 

Lovak elszállítása:

A rendező semmilyen balesetért, sérülésért, a lovakban, illetve a felszerelési tárgyakban keletkezett bármely kárért felelősséget nem vállal.

A verseny lebonyolítása a jelen Versenykiírás 1. sz. mellékletét képező

 

Versenyszabályzatban foglaltak szerint történik.

Jelentkezés és információ

mobil: +3630/216-8528

e-mail: meistro@t-online.hu

Állásajánlatok Kaposváron