Lecsó Főzőkavalkád Bőszénfán 2019.

Időpont: 
2019/09/21 - 07:30

Idén is megrendezik Bőszénfán Zselici Tüzes Lecsó Főzőkavalkád gasztronómiai rendezvényt, amelyre nagy szeretettel várnak mindenkit  2019-ben is.

A rendezvény programja:

 

7:30- 9:30  Regisztráció

9:30- 9:45  Zsíros kenyér és kemencében sült pogácsa parti

10:00   Megnyitó

10:20-11:30  Csapatok bemutatása

11:30-13:00   Jó ebédhez szól a nóta Maxim zenekarral

13:30-14:30   La No Live

14:40-15:20   Roppantós együttes

15:30-16:15   Roxínház műsora            

16:30-17:15   Eredményhirdetés 

18:00-19:30  3+2 együttes koncertje

19:40    Tűzijáték

20:00-22:00   Maxim zenekar szabadtéri bulija

22:00    Rendezvény zárása

 

A településen belül 10.30 és 18.30 óra közt kis vonat fog közlekedni, amely 800 Ft támogatói felajánlás után a vonat, a légvár, a körhinta, arcfestés (akár felnőtteknek is), állatsimogató, a Szarvasfarm látogatás, a parkoló használat szolgáltatások ingyenesen igénybe vehetők, míg a Szarvasfarm traktoros bejárása kedvezményes áron szintén látogatható.

 

 

A helyszínen sült kolbász, hurka, pecsenye, meglepetés pöri, lángos, kürtöskalács, lecsó, vattacukor és egyéb finomságok, valamint hideg üdítő és szeszes italok vásárolhatók.

 

 

 

 

FELHÍVÁS ÉS VERSENYKIÍRÁS

 

Zselici Tüzes Lecsó Főzőkavalkád (Helye, időpontja) Bőszénfa, 2019. szeptember 21.

 

A Zselici Tüzes Lecsó Főzőkavalkád gasztronómiai rendezvény 19. évfordulójához érkezett, ezért Somogy illetve a szomszédos megyék minden polgárához, hogy egy szórakoztató verseny keretében eldönthessük, idén mely csapat versenyzői készítik a legízletesebb, legkülönlegesebb lecsó ételeket.

 

A verseny helyszíne és időpontja: Bőszénfa Főtér 2019. szeptember 21.

 

Nevezés határideje: 2019. augusztus 30. (péntek) de a nevezéseket érkezési sorrendben fogadjuk, mert 30 csapat részére van főzőhely kialakítva.

 

A rendezvény napján helyszíni nevezés: nincs

 

Nevezést írásban vagy email-ben: Nyitrai István polgármester, 7475 Bőszénfa, Fő u. 3. illetve a boszenfa@dravanet.hu címre kell eljuttatni.

Információ: 06-30/927-6988, 06-20/491-5700 telefonszámon.

 

Jelentkezés az önkormányzat által elkészített nevezési lapon történik. 

A nevezésnek tartalmaznia kell az elkészítendő étel nevét és a csapat megnevezését, elérhetőségét.

 

További feltételek: 

    • Minden csapat hozza magával a versenyzők egészségügyi könyveit, ennek hiányában egy egészségügyi igazolást a háziorvostól, amely a versenyzők fertőző betegségektől való mentességét igazolja. (ÁNTSZ előírás).

    • A szervezők biztosítják a fedett főzőhelyet, 1 db munkaasztalt, a főzéshez szükséges fát, és az ivóvizet. 

    • A csapatok maguk gondoskodnak a főzéshez szükséges alapanyagokról, eszközökről és a tálaláshoz szükséges felszerelésekről. 

    • A versenyre nevezett ételből 30 adagnyi mennyiséget kell készíteni - részvétel feltétele! - amelyből a rendezőknek 2 adagnyit átadnak illetve a rendezvényen megjelent közönséget a fenti adagszámból kötelesek kóstoltatni.

    • Az ételeket a zsűri menetközben bírálhatja, de az értékelés a zsűriasztalnál történik. A zsűrizés időpontját sorsolással állapítjuk meg. 

    • Az elkészített ételek értékesítése nem megengedett. A közönség részére a kóstoltatást kenyérre elhelyezett lecsó kínálásával lehet azért, hogy minél több vendég jusson lecsóhoz. 

    • A közönségdíj eldöntéséhez egy darab belétől megtisztított paraszttököt kell a csapatoknak kiállítani - szintén a részvétel feltétele abból a célból, hogy a közönség a megkóstolt lecsóra pénzadománnyal szavazhasson, amely egyben a közönségdíjra is leadott szavazat lesz. A szavazatból összegyűlt forintokat a Szentbalázsi Általános Iskola Szülőföldünk Alapítvány támogatására fogjuk fordítani. Azok a csapatok, akik nem gyűjtöttek tökpénzt, azoktól utólagosan 5.000 Ft nevezési díjat kérünk.

    • A hozott tökök mérlegelve lesznek, ennek alapján dől el, mely csapat viselheti a 2019. évi Lecsó Főzőkavalkád Legnagyobb Tökű Csapata kitüntető címet. 

Giorgio Pizzéria és Étterem

 

Állásajánlatok Kaposváron