Művészi szinten készíti a műkörmöket a kaposvári Gréta

Jóföldi Gréta körömstúdiójában, minden megtalálható, amire a körmödnek szüksége lehet.

 

Manikűr, japán manikűr, paraffinos kézápolás, géllakk, saját köröm erősítése zselével, műköröm építés zselé anyagokkal. Gréta 2017-ben lett OKJ-s “Kézápoló- és műkörömépítő” és azóta ez lett az élete. Vele beszélgettünk. 

 

Miért éppen a műkörmös szakmát választottad? 

Középiskolás koromban és jó darabig még utána sem gondoltam arra, hogy én egyszer műkörmös leszek, igazából nem is nagyon érdekelt maga a műköröm sem. A körmömet persze lakkoztam otthon a hagyományos lakkokkal, meg még némi kezdetleges kis mintával is próbálkoztam, de ezek sosem voltak tartósak, pár nap alatt lekoptak, ami egy-egy “művemnél” nem is volt hátrány. 

2015-16 körül ismerkedtem meg a géllakkokkal, amelyek sokkal tartósabbak, mint a hagyományos lakkok és úgy gondoltam, talán elkészíteni sem olyan bonyolult. Be is szereztem magamnak gyorsan egy alap készletet meg néhány színt és kezdődhetett a gyakorlás. Az idő múlásával egyre jobban sikerültek a körmeim, ismerősök is egyre többször dícsérték és valahogy beszippantott ez az egész körmös világ. Sok oktató videót néztem különböző technikákról, mintákról és már a köröm építés felé is elkezdtem kacsintgatni. 2017-ben be iratkoztam az OKJ-s képzésre. A tanfolyam alatt de főleg utána a továbbképzéseken nagyon sok mindent tanultam mind technikailag mind a különböző anyagokról de mindig újabb és újabb dolgok foglalkoztattak és megláttam ennek a szakmának a szépségét, a kihívásokat de a lehetőségeket is. 


Hogyan lett a hobbiból hivatás?

A főállásom mellett nagyon sok időt fordítottam gyakorlásra és tanulásra. 2019 nyarán éreztem úgy, hogy most már megállnám a helyem egy szalonban is. Saját szalonomat 2019. november 11-én nyitottam Kaposváron a Béla király utcában (Harmóniaházban).

Nagy álmom vált valóra azzal, hogy saját kis üzletet tarthatok fent. Ezzel nem csak a saját “kényelmemet” biztosítottam, de a vendégeim vissza jelzései alapján ők is szeretik, hogy abban a kis időben amíg a körmük készül valóban csak velük foglalkozom. Sokkal jobban meg tudnak nyílni egy-egy beszélgetés alkalmával mint ha mások is hallanák.

Plusz így, hogy nem kell más bérlőhöz alkalmazkodni a hobbimat is behozhattam a vállalkozásba és a szalonon belül készíthetem/árulhatom az ékszereket. Ezek az ékszerek műkörmös alapanyagokból készülnek, így abszolút egybevág a műkörmözéssel.

2021. novemberében sikeresen elvégeztem a szakoktatói képzést, így hamarosan oktatással, továbbképzések tartásával is szeretnék foglalkozni.

Mi az amit a legjobban szeretsz ebben a szakmában? 

Ebben a szakmában a kihívásokat szeretem, hogy mindig mást alkothatok. Hogy minden vendég más és ez a körmükben is megmutatkozik. Van, aki csak a sima, egyszerű körmöket szereti de van, aki mindig a határaimat feszegeti egy-egy mintával. Nekem a minták festése a kedvencem, ez a nagy szerelem. Ebben a szakmában ami nem csak a munkám de a hobbim is megvan  minden amit szeretek: egész nap beszélgethetek, sok új embert megismerhetek, és mindezek közben festhetek, alkothatok, kreatívkodhatok. A végén meg még fizetnek is érte. hát kell ennél több?

Mitől lesz valaki jó szakember?

Nem tudom, ez nagyon összetett dolog szerintem. Fontos, hogy az ember szépen dolgozzon de ugyan ennyire fontos az is, hogy jól kijöjjön a vendégekkel is. Ha ezek közül az egyik nem teljesül akkor már nem lesz az igazi. Ezen kívül nekem az is fontos, hogy folyamatosan képezzem magam. Ez egy nagyon gyorsan fejlődő iparág, mindig újabbnál újabb anyagok jelennek meg, és ezáltal új technikák is. Szeretek képben lenni az aktuális trendekkel, és így a vendégeimnek sem kell azt mondanom, hogy “jaj bocsi de ezt nem tudom megcsinálni”.

https://www.facebook.com/jgkormok

Időpont: 
szerda, 2022, január 12 - 20:05

Giorgio Pizzéria és Étterem

 

Állásajánlatok Kaposváron