Ezeken a kaposvári utcákon haladnak majd a Giro d'Italia versenyzői

A versenyzők 12 óra 25 perckor rajtolnak Kaposvárról.

 

Az útvonal a következő:

 

a Kossuth térről indulnak, majd a Fő utca - Dózsa György utca - Budai Nagy Antal utca - Újpiac tér - Áchim András utca - Vásártéri út - Jutai út - Hajnóczy József utca útvonalon hagyják el Kaposvárt.

 

A mezőny a 610-es számú főúton halad tovább, majd Kaposfőnél a 61-es főútvonalon Nagybajom – Böhönye – Iharosberény – Pogányszentpéter településeken keresztül távozik Zala megye irányába.

 

Bár a kávézók és éttermek nyitva lehetnek, de a Kossuth tér és a Hotel Dorottya közötti szakaszon – ahol majd a mezőny is elhalad – korlátozásokra számíthatnak a járókelők.

A szervezők kiemelték, akik a Giro mezőnyét szeretnék megnézni, vagy vásárolni, fogyasztani mennének a belvárosba, azoknak tudniuk kell, hogy több parkolóhely is le lesz zárva.A korlátozás a Belvárosi Parkolóházat és a Bajcsy-Zsilinszky utcát is érinti, így célszerű május 8-án gyalogosan közlekedni. A Tesco-t, az Obit és a környékbeli üzleteket és éttermeket csak a Berzsenyi utca felől tudják majd megközelíteni, mivel a Vásártéri úton is elhalad majd a mezőny, így az ideiglenesen le lesz zárva, a forgalmat elterelik.

 

 Május 8-án piac és vásár sem lesz Kaposváron.