A lakosság kérésére éjfél után nem lesz zenés program a Rippl-Rónai Fesztiválon

A Rippl-Rónai Fesztivál Városligetben rendezett koncertjei kapcsán kisebb kommentháború alakult ki a Facebook posztunk alatt.

 

Nagyon sokan nehezményezték ugyanis, hogy hajnalig kellett hallgatniuk a Városligetben dübörgő zenét, amely a város több pontján is tisztán hallható volt még csukott ablakok mögött is. Emiatt persze sokan sem pihenni, sem aludni nem tudtak rendesen. Egyébként annyit érdemes elmondani, hogy az akusztika egy nagyon érdekes dolog és előfordult, hogy Kaposvár távolabbi részein jobban lehetett hallani a zenét, mint valamelyik közelebb eső területen.  De a lényeg, hogy sokakat zavart a hangerő, amelynek hangot is adtak. A szervezők pedig reagáltak.

 

Az alább olvasható posztjukat a Rippl-Rónai Fesztivál hivatalos Facebook oldalán tették közzé, amelyet változtatás nélkül közlünk:

"Sikeresek, de túl hangosak voltunk – elnézést kérünk a kaposváriaktól, és töröljük a Rippl-Rónai Fesztivál éjfél után kezdődő koncertjeit, a zenei programokat 0:00-kor befejezzük!

Több ezren élvezték a Rippl-Rónai Fesztivál első napjának programjait és koncertjeit mind a Kossuth téren, mind pedig az új helyszínként kijelölt Városligetben. Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy a fesztivál új koncepciója elnyerte mind a kaposváriak, mind pedig a városunkba érkező vendégek tetszését. A számtalan pozitív visszajelzés mellett azonban panaszok is érkeztek, amelyekben a bejelentők a késő esti, illetve hajnali koncertek hangerejét kifogásolták. 

A fesztivál szervezőiként elnézést kérünk mindazoktól, akiket zavart a rendezvény, egyúttal pedig az alábbi döntéseket hozzuk!

• A fesztivál péntekre és szombatra meghirdetett, éjfél után kezdődő, városligeti programjait töröljük.

• Minden maradó programelem esetében felülvizsgáljuk a tervezett hangerőt, hogy ne jelentsen aránytalan terhet azok számára, akik pihennének.

Továbbra is azért dolgozunk, hogy a Rippl-Rónai Fesztivál a kaposváriak közös tavaszi ünnepe legyen és ezzel együtt méltó helyet foglaljon el az országos fesztiválkínálatban is.

Megragadjuk az alkalmat, hogy az előttünk lévő programokat is szíves figyelmükbe ajánljuk! Szeretettel várunk mindenkit!

A fellépőkkel szükséges egyeztetéseket megtettük, a helyzetet mindenki megértette és kivétel nélkül várják, hogy zenélhessenek a kaposvári közönségnek!"

A Rippl-Rónai Fesztivál szervezői

Állásajánlatok Kaposváron