A hétvégén kezdődik a levendulaszüret Kőröshegyen

Időpont: 
2022/06/10 - 09:00

Lila meseország vár Kőröshegyen júniustól! 

 

 

Levendulaszüret Kőröshegyen 2022. június 10-től augusztus 20-ig!

Közel 8 hektár aratható levendula, festői környezet és idillikus táj vár két hónapon keresztül Kőröshegyen! 

A gazdaság 2022. június 10. és augusztus 20. között minden nap 09:00-17:00-ig látogatható! Kasszazárás: 16:30

Aki levendulát szeretne szedni, az több, különböző méretű arató táskából választhat, melyekhez metszőollót is adnak. Látogatói jegy megváltása után az is körülnézhet, aki kísérőként érkezik.

 

 Szüret időpontja: 2022. június 10-től augusztus 22-ig minden nap 09.00-17.00 óra között. Kasszazárás: 16:30

 

Mikor mi virágzik?

Francia Levendula: június elejétől július elejéig

Angol levendula: július elejétől augusztus közepéig

Ezek hozzávetőleges időpontok, melyek függnek az időjárástól!

 

  •  Levendulát a helyszínen vásárolt arató táskába vagy kosárba lehet szedni! Több méret közül válogathattok, az áruk mérettől függően 2000 forinttól kezdődik! Arató táska vásárlása esetén NEM kell látogatói jegyet váltani!
  • Aki nem szeretne levendulát szedni, az “Látogatói jegy” (1800 Ft) megváltása mellett léphet be a gazdaságba! Aratótáska vásárlása esetén NEM kell jegyet váltani!
  •  Két párakapu és hatalmas árnyékot nyújtó fák gondoskodnak a hűsölésről!
  • Levendulát a kijelölt területeken szabad aratni, a gazdaság többi részén sétálni, a Balatonban gyönyörködni, szelfizni és fotózkodni lehet! Levendulát csak éles ollóval lehet vágni, szakítása - tépése a bokrok sérüléséhez vezet! Az arató táskába minimum 25 cm szárú levendulát lehet szedni! Csak virág, vagy morzsolt levendula aratásának lehetőségeiről kérjük érdeklődjetek a helyszínen! 
  • Kutyusok a sorokon kívül pórázon sétálhatnak és árnyékos pihenőt is kialakítottak részükre, ahol friss vízzel várják Őket!
  • A leszedett levendulából sátor alatt köthettek szépséges csokrokat. 
  • Napközben a fotózásra kijelölt területeken fényképezhettek, de ha igazán egyedi pillanatokat szeretnétek megörökíteni, zárás után lesz rá lehetőség! Bejelentkezés alapján naplemente idejére is foglalható időpont!

 

A gazdaság rendkívül könnyen megközelíthető az M7-es autópályáról és a 7-es főútról is! Kőröshegyen, a Dózsa György útról a Flekken csárda mellett bekanyarodva egy rövid murvás út végén található a bejárat. Ugyanitt vannak a több száz férőhelyes óriási parkolók, ezeket használjátok, a Dózsa György út mellett és a környező utcákban  ne parkoljatok!

Esemény: https://www.facebook.com/events/1102782526935196

Állásajánlatok Kaposváron