A Zselici Horváth Méhészet a somogyi erdőknél termeli a mézet

A Zselici Horváth Méhészet méhészeti termékekkel, erdei termékekkel foglalkozik, de tervben van, hogy lekvárokat, befőtteket és szörpöket is készítenek majd a jövőben.

A vállalkozás 2013-ban indult Zselickislakon, a falun kívül, zárkerti, gazdasági övezetben, a Zselici erdők kezdeténél. A tulajdonossal, Horváth Zsolttal beszélgettünk. 

Hogyan indult a méhészet?  

Egy életmód váltást követően határoztam el, hogy elindítom a vállalkozást. Nagyon szeretem a természetet és az állatokat és nagyon szerettem volna egy egészségesebb életmódot kialakítani magamnak. Ez vonzott a méhekhez, ezért kezdtem el méhészettel foglalkozni. 

 

Miért fontos neked ez a vállalkozás? 

Sok örömöt okoz a méhészkedés imádok ezzel foglalkozni. Másrészt számomra lényeges, hogy valóban hasznos dologgal foglalkozom és amit a kezemből kiadok, az emberek egészségét segít megőrizni/javítani.

Miért érdemes itt vásárolni?

Garantáltan a méhek és a két kezem munkájának gyümölcsét kapják a vásárlóim, minden adalék, cukor és egyéb haszontalan dolgoktól mentesen.

 

Van-e valami különlegessége ennek a vállalkozásnak? 

Szerintem a méz a természet csodái közé tartozik. Boldoggá tesz, hogy ezzel foglalkozhatok és másoknak is továbbadhatom a munkám eredményét.

Mi a legnépszerűbb termék? 

Galagonyás repcekrémméz és a medvehagyma krém.

Milyen termékek kaphatóak még? 

Különböző mézek, galagonyás repce méz, akác, hárs, napraforgó és őszi vegyes virág méz. Propolisz tinktúra, viasz, medvehagyma krém.

 

https://www.facebook.com/Zselici-Horv%C3%A1th-M%C3%A9h%C3%A9szet-1017229...

Időpont: 
vasárnap, 2022, július 3 - 22:48

Állásajánlatok Kaposváron