Készíts magadnak testápolót vagy arckrémet Kaposváron Horváth Klárával

Biztosan sokaknak megfordult már a fejében, hogy saját kezűleg készítik el testápolójukat vagy arckrémjüket.

Ha te is azok közé tartozol, akik szeretnek kreatívkodni, különleges igényű bőrrel rendelkezel, szereted, ha természetes összetevők vannak a szépségápolási szereidben, illetve, ha a „kencekeverők” lelkes csoportjába tartozol, akkor van egy szuper hírünk. A LYSANDE® natúrkozmetikumok tulajdonosa és termékfejlesztője Horváth Klára vezetésével megtanulhatod, hogyan lehet elkészíteni a kozmetikumokat a saját kezeddel. Klári workshopjain profi segítséggel készítheted el a termékeidet.

 

Miért érdemes otthon elkészíteni a kozmetikumokat?

 

A házi készítésű kozmetikumok óriási előnye a boltban kapható termékekkel szemben, hogy 100 % natúr kozmetikumok, nem tartalmaznak káros és mérgező anyagokat, teljesen bőrbarátok, 100 % hatóanyag-tartalmúak és személyre szabottan a saját bőrnek megfelelően lehet elkészíteni őket rendkívül kiváló alapanyagokból, a minőségi kozmetikumoknál jóval kedvezőbb az otthon készült termékek ára és ajándéknak is kiváló.

Célom a Natúrkozmetikum készítő workshoppal, hogy hiteles forrásból származó tudást adjak át a résztvevőknek, melynek segítségével mindenki elsajátíthatja a kozmetikum készítés alapjait. A foglalkozások mozgósítják a kreatív, alkotói energiákat, fejlesztik a kézügyességet, és lehetővé teszik, hogy a környezetbarát szépségápolás lehetőségeiről, illetve korlátairól beszélgessünk. Nem utolsó sorban pedig szuper közösségi élményt nyújtanak, amit már az első workshop után meg is tapasztalhattunk.

 

Igényel-e valami előképzettséget?

 

A workshopra bárki jelentkezhet előképzettség nélkül. Nem szükséges hozzá hatalmas kémiai ismeret, de szükség van egy kis szenvedélyre, egy kis információra és tervezésre. A foglalkozásokon röviden áttekintjük bőrápolási szempontból a bőr felépítését és működését, a használt alapanyagokat és azok funkcióit, továbbá bemutatom a használt laboreszközöket és megtanítom a natúrkozmetikum készítés alap technikáit. A gyakorlatorientált foglalkozásokon mindent biztosítok, ami a sikeres munkához elengedhetetlen. 

 

Milyen kozmetikumokat fognak készíteni a résztvevők?

 

Az alap foglalkozásokon arc, test - és hajápoló kozmetikum elkészítésének alapjait ismerhetik meg a résztvevők, így ennek megfelelően készítünk: micellás arctisztítót, hidratáló arckrémet, hidratáló kéz - és testápoló krémet, sampont, hajbalzsamot, hidratáló tusfürdőt, folyékony szappant. Az illatosításhoz natúr parfüm olajok és bio, illetve 100% tisztaságú illóolajokat használhatnak, de készíthetnek illatmentes kozmetikumokat is. Megismerik a különböző alapanyagokat és azok adagolását, hatásaikat és funkcióit. A használt alapanyagok mindegyike növényi eredetű és többségében ECOCERT tanúsítvánnyal rendelkeznek.

A haladó foglalkozásokon építünk a kezdő részen elhangzottakra, így csak azok jelentkezhetnek, akik részt vettek az első részen. Folytatásként előtérbe kerülnek a receptkészítéshez szükséges számítások, elméletek és funkcionális hatóanyagok. A foglalkozás célja, hogy a formulákon túl bárki képes legyen otthon testre szabni az összetételeket, a saját bőrtípusa alapján, illetve fejbőrének vagy éppen a hajtípusának megfelelő sampont vagy hajbalzsamot / pakolást elkészíteni. Ennek megfelelően a következő termékeket készítjük el: anti-aging arckrém, testápoló, krémtusfürdő, sampon és hajbalzsam különleges hatóanyagok egyedi összeállításával, arc- és testradír, agyagos arcpakolás, golyós dezodor és ajakápoló.

 

Mennyire nehéz ez a feladat?

 

A tematika úgy került összeállításra, hogy az könnyen elsajátítható legyen. Részletesen és világosan tárgyaljuk az egyes témakörök elméleti és gyakorlati részét.

 

A workshop után otthon is tudnak majd kozmetikumot készíteni?

 

Már az első foglalkozás elvégzése után el tudják készíteni kedvenc kencéiket a tanultak alapján. A workshopok nem receptközpontúak, hanem az egymásra épülő készítési technikák során, a tudatosan felépített készítmények megismerésén keresztül adnak olyan általánosan használható tudást, amellyel bármilyen recept otthon is elkészíthető és ajándékba is adható. 

Ha nem tudod, milyen egyedi ajándékkal lepd meg szeretteidet, akkor a 2022. december 10-én tartott workshopon a saját készítésű kozmetikumaiddal biztosan nem fogsz mellé. Jelentkezni a https://lysande.hu/workshop linken lehet. Jelentkezési határidő 2022. december 4. 

 

www.lysande.hu

https://www.facebook.com/lysandenaturkozmetikumok/

Időpont: 
kedd, 2022, november 29 - 19:20

GALÉRIÁK

Megújult a Csiky                          Okospark Kaposváron         Játszótér a Desedánál

       Nagyobb kép megtekintése     

A Tókaji parkerdő ősszel       Gyertyános ősszel                      Arborétum a Desedán

          

Zselici Tájvédelmi Körzet          Bőszénfai Szarvasfarm               Galéria a Csillagparkról