Tavaszias időnk lesz karácsonykor

Szombaton többnyire erősen felhős, borongós idő lesz jellemző, csak késő délutántól vékonyodhat számottevő mértékben a felhőzet.

 

Elszórtan, időszakosan, de szerte az országban előfordul szemerkélés, kisebb eső, a déli térségben rövid, de hevesebb záporeső is lehet délután.

A nyugati országrészben mérsékeltebb szél fúj, eleinte NYDNY-i, majd délutántól egyre inkább NYÉNY-i irányból. További enyhüléssel számolhatunk. Az ország nagy részén +10 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

Szenteste tovább csökken, vékonyodik a felhőtakaró. Eleinte a déli, délnyugati térségben még előfordulhat kisebb eső, de ez is megszűnik. Mérséklődik, majd legyengül a szél is.

Éjjel szélcsendes, változóan felhős-csillagfényes-párás, ködfoltos időre van kilátás.

 

A jellemző hőmérséklet átlaga:

szombat reggel 6,

szombat délután 10,

vasárnap reggel 6 fok körül alakul.

 

Karácsony mindkét napján kora tavasziasan enyhe időjárás várható változó, időről-időre felszakadozó, majd ismét vastagodó felhőzettel, időszakos napsütéssel. Számottevő csapadék hétfő estig nem valószínű, bár elvétve nem kizárható rövid szemerkélés előfordulása.

Vasárnap gyenge, hétfőn kissé élénkebb DNY-i szél fúj.

Hétfő este, éjszaka hidegfront érkezik. Elszórtan, szerte az országban kialakulhatnak eső, záporesők, miközben ÉNY-ira fordul és felerősödik a szél. A front jelentősebb lehűlést nem okoz.

Állásajánlatok Kaposváron